:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 06, 2023   11:56

0

50

Putin sa brojnom delegacijom doputovao u UAE

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u Abu Dabi, prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde će razgovarati sa predsednikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, javlja agencija RIA Novosti.

Planirano je da Putin i Al Nahjan razgovaraju o stanju i perspektivama daljeg razvoja saradnje dve zemlje, a na dnevnom redu će biti i aktuelna međunarodna pitanja sa akcentom na stanje stvari u regionu Bliskog istoka.

Ovo će biti drugi sastanak lidera ove godine, a prethodni je održan u junu, na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu, gde su UAE bili predstavljeni u počasnom statusu "zemlje gosta".

Ruskog lidera prati brojna delegacija, u kojoj su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prvi potpredsednik Vlade Ruske Federacije Andrej Belousov, šef Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov, potpredsednik Vlade Aleksandar Novak, direktor Centralne banke Elvira Nabiulina, šef Roskosmosa Jurij Borisov, šef Rosatoma Aleksej Lihačov i direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev.

U delegaciji su i predstavnici poslovne zajednice.

Nakon razgovora u Abu Dabiju, Putin će se uputiti u Rijad, gde bi trebalo da se sastane sa prestolonaslednikom i predsedavajućim Saveta ministara Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom Al Saudom.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva