:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Oktobar 26, 2022   14:56

0

185

Putin: Svesni smo planova Ukrajine da upotrebi "prljavu bombu"

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je Moskva svesna planova Ukrajine da upotrebi "prljavu bombu".

 

Putin je, na sastanku sa šefovima obaveštajnih službi zemalja članica Zajednice nezavisnih Država (ZND), istakao da je rizik od konflikta u svetu i regionu visok i da moraju da budu pojačane mere bezbednosti na objektima energetske i transportne infrastrukture u zemlji.

„Eksplozija na Krimskom mostu, pokušaji sabotaže u nuklearnoj elektrani Kursk i niz drugih incidenata, pokazuju da se moraju preduzeti pojačane mere bezbednosti u odnosu na kritične objekte transportnih i energetskih struktura“, rekao je Putin.

Ruski predsednik smatra da je Ukrajina izgubila suverenitet i da tu zemlju direktno kontrolišu SAD, koristeći je "kao udarnog ovna protiv Rusije", prenosi Interfaks.

„Zemlja je, u stvari, izgubila suverenitet i direktno je kontrolišu SAD, koje je koriste kao udarnog ovna protiv Rusije, protiv naše savezne države sa Belorusijom, protiv Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) i ZND u celini“, rekao je on.

Putin je naglasio da je Ukrajina postala „instrument američke spoljne politike“ i da je „ukrajinska teritorija pretvorena u poligon za vojne biološke eksperimente“.

Izvor: T a n j u g

Vladimir PutinUkrajinaprljava bomba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva