:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2022   18:50

0

117

Putin: Ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se desi ranije

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je sada jasno da je ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se desi mnogo ranije.

Četiri oblasti u Ukrajini održale su u septembru referendum na kojem su odlučile da se priključe Rusiji bez dozvole ukrajinskih vlasti, na čijoj teritoriji se nalaze.

"Što se 2014. tiče, naravno, gledajući unazad, znamo sve sada. Međutim, pošli od pretpostavke da bi moglo biti moguće da se dogovore, da će Lugansk i Donjeck moći ponovo, nekako, da se ujedine sa Ukrajinom u okviru Minskog sporazuma. Iskreno smo radili na ovome, ali nismo videli osećanja ljudi, nije bilo moguće shvatiti šta se dešava tamo", rekao je Putin, prenosi TAS S.

On se danas susreo sa majkama vojnika koji se bore u Ukrajini.

"Sada je postalo veoma jasno da je ovo ujedinjenje trebalo da se desi ranije. Možda ne bi bilo toliko civilnih žrtava i ne bi ubijeno toliko dece u bombardovanjima. Na kraju, desilo se ujedinjenje i to je dobro", rekao je Putin.

Putin je istakao i da se Rusija ne bori protiv ukrajinskog naroda, već protiv onih koji ih koriste kao "topovsko meso".

"Ne borimo se protiv Ukrajinaca, već protiv onih sa kojima imamo posla, protiv kojih koji ih snabdevaju svačim i plaćaju ih, koriste ih kao topovsko meso. To nije preterivanje. Ne cene nimalo ljudski život", rekao je Putin.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

PutinRusijaDonbas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva