:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2022   14:14

0

155

Putin: Ukrajinske specijalne službe stoje iza napada na Krimski most

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ukrajinske specijalne službe stoje iza napada koji je oštetio Krimski most prošle subote. On je ocenio i da su teroristički napadi na gasovode Severni tok 1 i 2 preduzeti da naruše energetsku stabilnost Evrope i da su to akti međunarodnog terorizma.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je ranije danas da je teroristički napad na Krimski most organizovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine i njen načelnik Kiril Budanov, a tokom dosadašnje istrage je uhapšeno osam osoba, preneo je Interfaks.

Kako je naveo FSB u saopštenju, služba je privela petoricu državljana Rusije i tri državljana Ukrajine i Jermenije u okviru istrage terorističkog napada na Krimski most, a ukrajinska vojna obaveštajna služba je proglašena za organizatora terorističkog napada.

FSB je naveo da se istraga o napadu nastavlja, a svi njegovi organizatori i saučesnici, "uključujući strane državljane, odgovaraće u skladu sa ruskim zakonom", navodi Interfaks.

Napadi na Severni tok 1 i 2 su međunarodni terorizam

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je i da su teroristički napadi na gasovode Severni tok 1 i 2 preduzeti da naruše energetsku stabilnost Evrope i da su to akti međunarodnog terorizma.

U svetu vlada ekonomska kriza i Rusija je spremna da isporuči dodatnu količinu energenata tokom zime, a na Evropi je da preduzme dalje poteze, rekao je Putin na međunarodnom energetskom forumu u Moskvi.

Oni koji žele da prekinu veze između Evrope i Rusije stoje iza sabotaža na Severnom toku, istakao je Putin.

On je napomenui da je jedan krak Severnog toka 2 bezbedan.

Ruski predsednik smatra da možda SAD pokušavaju da primoraju Evropu da kupi američki tečni prirodni gas.

Na forumu pod nazivom "Rašn enerdži vik" učestvuju lideri i predstavnici najvećih svetskih energetskih kompanija, kao i vodeće eksperte u industriji.

Glavna tema foruma je budućnost ruske naftne i energetske industrije i međunarodna saradnja i razvoj u tom sektoru.

Izvor: T a n j u g; Foto: Sputnik/AFP

PutinUkrajinaKrimski most
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva