:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 20, 2019   10:59

0

157

Putin: Više dece – manje poreza

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da Rusija treba da se kreće samo napred i da to kretanje ubrza.

Vladimir Putin je, na početku godišnjeg obraćanja u Federalnoj skupštini, rekao da ljudi moraju da osete promene i da se situacija menja nabolje, prenosi Tas.

Konstatujući da je Rusija ušla u veoma komplikovan demografski period, Putin je rekao da je glavni zadatak da se sačuva ruski narod i da se podrže mladi koji formiraju porodicu, pošto je natalitet u opadanju.

"Više dece – manje poreza", poručio je ruski predsednik povodom novih mera o povećanju nataliteta u zemlji.

Podsetio je na nove mere koje su uvedene za porodice – novčane naknade za prvo i drugo dete, nevezano za region Ruske Federacije gde se dete rodilo.

"Rešenje demografskih problema direktno je povezano sa smanjenjem siromaštva", ukazao je Putin i precizirao da je 2000. godine siromašnih bilo oko 40 miliona ljudi, dok je danas taj broj smanjen više nego duplo, na oko 19 miliona, prenosi Sputnjik.

Ruska agencija Tas navodi da je Putin najduži govor održao prošle godine, u trajanju od sat i 55 munita, a najkraće obraćanje od 48 minuta imao je 2004. i 2005. godine.

U proseku su Putinovi govori trajali po sat i 15 minuta, dok je Dmitrij Medvedev tokom godina kada je obavljao predsedničku funkciju prosečno govorio po sat i 20 minuta.

Putinovo prvo obraćanje parlamentu iz 2000. godine, po stupanju na dužnost predsednika Rusije, imalo je najmanji broj reči – 5.146, dok je njegov prošlogodišnji govor i po tome bio najobimniji i sastojao se od 11.428 reči.

Navodi se da predsednički govor obično prati oko 1.000 zvanica, među kojima su poslanici gornjeg i donjeg doma ruskog parlamenta, ministri, zvaničnici predsedničke administracije, Ustavnog i Vrhovnog suda, diplomate, novinari i drugi. Najmanje ih je bilo tokom prvog Putinovog govora - 980, a rekordnih 1.100 zvanica je zabeleležno 2013. godine.

Izvor: RTS

RusijaVladimir PutinGodišnje obraćanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva