:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2021   17:30

0

86

Putin Vučiću: Uravnoteženo rešenje za KiM, uz odobrenje SB UN

Ruski predsednik Vladimir Putin preneo je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se Rusija zalaže za nalazak "uravnoteženog rešenja" za kosovsko pitanje, a koje treba da odobri i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopšteno je danas Moskvi.

"Ruska strana potvrdila je svoj principijalan stav o nalaženju uravnoteženog rešenja koje bi trebalo da odobri Savet bezbednosti UN", navodi se u saopštenju Kremlja, objavljenom nakon telefonskog razgovora dvojice lidera.

Kako se dodaje, Vučić je obavestio Putina o svojoj proceni situacije u vezi sa rešenjem kosovskog pitanja, u skladu sa kontaktima koje je imao sa stranim partnerima, prenosi TAS S.

U saopštenju Kremlja napominje se da Srbija može da računa na podršku Rusije u rešavanju ovog, kao i drugih ključnih pitanja.

Vučić i Putin o pandemiji i isporukama ruske vakcine

Nakon današnjeg telefonskog razgovora predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Kremlj je saopštio da su se lideri dve zemlje fokusirali tom prilikom na napore u borbi protiv pandemije i dodatne isporuke Srbiji ruske vakcine Sputnjik V.

"(Dvojica predsednika) usredsredila su se na suzbijanje pandemije korona virusa, uz naglasak na širu saradnju na polju vakcinacije, što uključuje dodatne isporuke ruske vakcine Sputnjik Ve Srbiji", navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako se dodaje, lideri dve zemlje "nastavljaju da dele stavove o hitnim bilateralnim i međunarodnim pitanjima", prenosi TAS S.

Kremlj navodi da su Vučić i Putin pozitivno ocenili obostrano korisnu rusko-srpsku saradnju i ukazali na uspešnu primenu velikih zajedničkih projekata u energetskom, transportnom i visokotehnološkom sektoru.

Izvor: Танјуг

KiMVučićPutin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva