:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Jun 26, 2022   13:29

0

112

Putnici iz Srbije zaglavljeni na aerodromima u Rimu i Frankfurtu

Građani Srbije koji u Rimu čekaju zbog otkazivanja leta za Beograd kažu za RTS da su u hotelu, ali da nema ponude "Vizera" za novi polazak za Beograd. Od "Vizera" nismo dobili nikakvu pomoć, ne znamo kako ćemo se vratiti, kaže za RTS putnica Milica Maćašev.

Putnici, koji su u Rimu zaglavljeni zbog otkazivanja leta za Beograd, čekaju na neku informaciju od "Vizera", čijim su radom nezadovoljni, kaže putnica Milica Maćašev za RTS.

"Od Vizera nismo dobili nikakvu pomoć", rekla je ona i dodala da ne zna kako će se vratiti.

Nalaze se, kaže, u hotelu, koji im je obezbedila ambasada. Ima ih, navodi, oko 150, među kojima su i bebe i deca.

Rekla je da je ambasador Srbije u Italiji posetio putnike u hotelu. "Naša ambasada stoji iza nas", istakla je.

Od italijanskog policajca su, navodi Milica Maćašev, čuli da se ovo nije nikad dešavalo.

"Nadamo se da će nam Vlada Srbije obezbediti avion, jer nam se stres i nervoza nastavljaju. Da ne pričam o svim obavezama koje imamo i o tome u kolikom smo gubitku", rekla je Maćašev.

Putnici iz Srbije zaglavljeni su i u Frankfurtu.

Grupa lekara koja se vraćala sa kongresa u Lisabonu, oko 60 ginekologa i više od 20 ortopeda, i presedala u Frankfurtu, nije uspela da se vrati za Beograd.

Noć su proveli na aerodromu u Frankfurtu, kaže za RTS ginekolog Dragan Stajić i navodi da je problem u tome što veliki deo osoblja kompanije "Lufthanza" štrakuje.

Dodaje da je sledeći let za Beograd, koji im je ponuđen, sutra oko podne, ali da će neko možda, ako bude mesta, otputovati i danas.

Letovi su u Evropi juče otkazivani i zbog nevremena, ali i zbog koronavirusa.

Naime, novi talas infekcija koronavirusom zahvatio je austrijsku nacionalnu avio-kompaniju AUA, koja je, samo u subotu, morala da otkaže 52 od 360 planiranih letova. I danas su otkazani brojni letovi, između ostalih i poslepodnevni za Beograd. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva