:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Septembar 13, 2019   14:41

0

320

Računari i projektori za osnovne škole u Ugljaru i Sušici u cilju bolje edukacije učenika

Opština Gračanica dodelila je danas 25 računara i devet projektora osnovnim školama u Ugljaru i Sušici, u cilju bolje edukacije učenika.

Donaciju pomenutim školama uručili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i predsednik Privremenog organa opštine Priština Ljubinko Karadžić.

“Danas smo podelili dvadeset pet kompjutera i devet projektora, skoro svim školama na teritoriji opštine Gračanica. Nekim školama će računari poslužiti za nastavu  u kabinetima za informatiku, neke škole će računare iskoristiti za elektronske dnevnike, a mi ćemo se truditi da im i nadalje obezbeđujemo neophodne uslove za rad”, rekao je Popović za RTV Gračanica.

Iako je ove godine broj upisane dece u predškolskoj ustanovi u Ugljaru u vidno manjem broju, vaspitno i nastavno osoblje trudi se da učenicima koji nastavu pohađaju u OŠ u Ugljaru pružaju kvalitetno obrazovanje, koje će ispratiti moderne evropske standarde, a poslednji takav korak u našoj zemlji jeste uvođenje elektronskih dnevnika, što se od ove godine primenjuje i u školama koje funkcionišu na ovim prostorima.

“Pohvalio bih saradnju sa Lokalnom samoupravom, bez koje mi ne bismo mogli dalje da napredujemo, jer su nam sredstva ograničena,  a kompletna pomoć koja se tiče nabavne novih sredstava dolazi upravo od opštine Gračanica i privremenog organa opštine Priština koji putem Kancelarije za KiM izlazi u susret našim školama”, istakao je Milan Dimitrijević, direktor OŠ “Sveti Sava u Sušici.

OŠ “Sveti Sava”u Sušici jedina je škola na centralnom Kosmetu koja se može pohvaliti i ponositi visokom ocenom, vrlodobar (4), kojom se ističu na listi škola sa visokim nivoom edukacije, prema procenama Ministarstva prosvete Republike Srbije. Osam računara koji su im danas dodeljeni, dodatni sustimulans za dalji uspešan rad i edukaciju učenika.

“Naša škola je u deficitu sa računarima i ova pomoć će svakako biti od koristi, jer smo 01. septembra počeli sa primenom elektronskih dnevnika, tako da su  od velike pomoći i našim učenicima ali i nastavnom kadru”, rekao je Goran Jović, direktor OŠ u Ugljaru u izjavi za RTV Gračanica.

Kako su predsednici opštine Gračanica i Privremenog organa opštine Priština rekli, radiće se i dalje na obezbeđivanju uslova, kako bi se učenicima omogućilo obrazovanje dostojno dobu u kojem živimo i pre svega podstakao njihov opstanak i ostanak na ovim prostorima.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaUgljareSušicaračunariprojektoriškole
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva