Rada Trajković će dobiti zaštitu srpske policije

:

:

TV Most

Foto: N1

clock

April 24, 2019   8:36

0

176

Rada Trajković će dobiti zaštitu srpske policije

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković rekla je za "Politiku" da se obratila MUP-u Srbije, jer je, kako kaže, osetila da su njena i bezbednost njene porodice ugroženi.

Ona je prenela da joj je policija rekla da će joj biti pružena zaštita i dodala da očekuje da joj bude saopšteno kakav će vid zaštite dobiti.

Na pitanje da li je tačno da je zbog nje produžen pritvor Nedeljku Spasojević i Marku Rosisću, koji su u pritvoru zbog navodne umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, i da li je kao osumnjičene za ubistvo navela i imena Zvonka Veselinovića i Milana Mihajlovića, tvrdi da je proširenje istrage na Veselinovića i Mihajlovića "zatražio specijalni tužilac Kosova, na osnovu izjave, odnosno svedočenja lica koje je zaštićeni svedok".

Trajković tvrdi i da je taj svedok registrovan pod brojem i pod šifrom i da niko ne zna njegov identitet, pa ni ona, kao i da ne razume zašto se protiv nje vodi kampanja.

Za "Politiku" je potvrdila i da je "odmah po ubistvu dala izjavu u kancelariji specijalnog tužilaštva Kosova, ali da je tamo bila "samo da da izjavu kao i mnogi drugi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem, a nikako nije išla kao svedok".

Ona je rekla i da je ovih dana niko iz srpskog tužilaštva nije kontaktirao, i da "nemaju razloga da je saslušavaju, jer ja nisam nikakav svedok".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je u utorak da se Spasojević i Rošić u tamnici drže bez prava na fer suđenje i bez bilo kakvih dokaza, a na osnovu nekredibilnih izjava i svedočenja, poput onih koje je dala Rada Trajković. 

"Apelujem na to da dvojica Srba koji se u pritvoru nalaze od 23. novembra budu puštena da se brane sa slobode i apelujem na sve u Srbiji koji se bave politikom ili bilo kojom vrstom javne aktivnosti da svojim delovanjem i ponašanjem ne pogoršavaju položaj Srba na KiM na način na koji je to učininila Rada Trajković svojim izjavama i iskazima datim prištinskim organima", rekao je Đurić.

On je objasnio da je svako ko ima saznanja o nekom krivičnom delu dužan da ta saznanja podeli sa nadležnim organima Republike Srbije.

Izvor: T a n j u g

Rada Trajkovićubistvo Olivera Ivanovićaspecijalni tužilaczaštita policijeĐurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva