:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 22, 2021   15:30

0

102

Radijatori u Kosovskoj Mitrovici topli, Toplana ima dovoljno mazuta za celu grejnu sezonu

I tokom ovih hladnih decembarskih dana, sve ustanove u Severnoj Mitrovici kao što su osnovne i srednje škole, studentski centar, stambene zgrade, koje se toplotnom energijom snabdevaju preko Gradske toplane, nemaju problema sa grejanjem i njihovi radijatori su uvek topli. Nadležni iz Gradske toplane kažu da će imati dovoljno mazuta do kraja grejne sezone.

Iako su ovih dana niske temperature, zahvaljujući Gradskog toplani, učionice u osnovnim i srednjim školama su tople pa je đacima u njima prijatno i mogu nesmetano da pohađaju nastavu.

Učenici kažu da im je toplo, kako u učionicama, tako i u salama za fizičko vaspitanje. 

Biljana Vukićević, direktor OŠ „Branko Radičević“ rekla je da je ove godine grejanje odlično obzirom na nedostatak električne energije i energenata.

Tople su i sve ustanove u Severnoj Mitrovici koje se snabdevaju toplotnom energijom preko Gradske toplane.

Prema rečima Dragiše Maksimovića, upravnika Gradske toplane, toplana  je krenula sa grejnom sezonom 10. oktobra i do danas funcioniše bez većih problema.

„Naš proizvodni pogon i distributivna mreža funkcionišu bez ikakvih problema. Imali smo par intervencija ali nismo prekidali isporuku toplotne energije sem na određenim linijama na kratko vreme i svi su problemi rešavani u toku jednog dana“, rekao je Maksimović.
Kako je rekao, prate se spoljašnje temperature i prema njima se upravlja režim grejanja.

„Ono što je najbitnije jeste da mi mazuta imamo dovoljno, sve potrebne količine za jednu sezonu su pristigle, sem jedne manje količine koja će stići u narednom periodu“, dodao je Maksimović
Nadležni u toplani nadaju se da će do kraja grejne sezone svim njihovim korisnicima biti topli radijatori.

Izvor: TV Most

KiMKosovska MitrovicaGradska toplanagrejna sezona
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva