:

:

TV Most

clock

Oktobar 05, 2022   9:15

0

126

Radio Kosovska Mitrovica poziva studente u studijsku posetu medijskoj kući

Radio Kosovska Mitrovica organizuje studijske posete našoj medijskoj kući za studente koji imaju afiniteta prema novinarskom pozivu, ali i za sve koji bi voleli da saznaju kako jedan medij funkcioniše, kako se kreiraju, a kako proveravaju informacije i na koji način se jedan medij koji drži do istinog i objektivnog informisanja, bori protiv lažnih vesti.

Studijske posete su jednodnevne , a pored upoznavanja sa načinom funkcionisanja radio stanice, urednici i višegodišnji novinari će sa studentima održati radionicu na temu profesionalnih novinarskih standarda. To, u osnovi, podrazumeva  upoznavanje sa veštinom pravilnog koncipiranja vesti, ali i jednostavnog i pravovremenog otkrivanja i raskrinkavanja tzv. “fejk njuz” odnosno  lažnih vesti, propagandnih medijskih sadržaja  i raznih pamfleta, što je za javnost od podjednakog značaja.

U zavisnosti od broja prijavljenih kandidata, naša redakcija će formirati grupe koje će brojati najmanje pet, a maksimalno 10 članova, radi lakšeg i efikasnijeg rada.

Studenti koji budu pokazali najveće interesovanje  moće će da se uključe u rad radija najpre volonterski, a potom, ukoliko se pokaže da imaju smisla za žurnalistiku, biće angažovani i kao novinari.

Prijave se vrše putem e-mail adrese [email protected].

Rok za prijavu je 31. oktobar.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: Radio Mitrovica sever

KiMRadio Mitrovica severstudijska poseta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva