:

:

TV Most

clock

April 16, 2021   11:34

0

226

Radio voditelj Daško Malinović napadnut u Novom Sadu

Radio voditelj Daško Milinović napadnut je jutros u Novom Sadu, oko 6.45 u Ulici vojvode Knićanina, prilikom odlaska na posao, preneo je portal 021.rs.

 

Milinović je tokom emisije "Alarm sa Daškom i Mlađom" rekao da se napad dogodio u blizini Osnovne škole "Vasa Stajić, a poprskan je suzavcem u oči, dok su ga dvojica mladića napala šipkom.

On je rekao i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju, dodajući da bi mogao da ih prepozna.

Tim povodom oglasilo se i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) koje zahteva da se hitno rasvetli slučaj napada na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića i da se privedu pravdi počinioci tog opasnog fizičkog napada.

Vučević: Nedopustiv i sramotan napad na novinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je danas napad na radio novinara Daška Milinovića u tom gradu i poručio da tako nešto ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, niti bilo gde u Srbiji.

"Osuđujem svaki napad na novinare i očekujem da se čim pre pokrene istraga povodom nasilja koje je jutros pretrpeo novosadski novinar Daško Milinovic", poručio je Vučević.

On je naveo da nasilnici moraju biti odmah pronađeni i kažnjeni.

"Nedopustiv je i sramotan ovaj napad na novinara, to ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, ni u Srbiji", istakao je Vučević.

MKI osudilo napad na novinara Daška Milinovića

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije osuđuje jutrošnji brutalan fizički napad na radijskog voditelja i novinara Daška Milinovića i poziva nadležne organe da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, ovaj slučaj kao i sve druge napade na novinare tretiraju kao prioritetne, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se u saopštenju navodi, "Ministarstvo još jednom ističe da se svim novinarima i medijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a da tom prilikom njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti dovedeni ni jednog trenutka u pitanje".

Daško Milinović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva