:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2021   18:28

0

215

Radojević: Narod odlučan da odbrani svoju poziciju, nadamo se mirnom rešenju

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je u izjavi za Kosovo onlajn sa Jarinja, gde zbog uredbe kosovske Vlade  o registarskim tablicama, građani protestuju već drugi dan, poručio da se Srbi nadaju mirnom i kompromisnom rešenju.

„Naša poruka je kao i svakog građanina koji se nalazi na ovom mestu, želimo mir, ne želimo nasilje, ne želimo nikakve provokacije. Narod je odličan u svojoj nameri da odbrani svoje pozicije na ovim prostorima. Želimo slobodu kretanja koja je garantovana svakom čoveku u Evropi, zašto je ona uskraćena Srbima na Kosovu i Metohiji“, postavio je pitanje Radojević.

Istakao je da Srbi mirnim protestom, koji svojim prisustvom podržavaju i pripadnici Srpske liste,  žele da odbrabe samo ono što je normalno u Evropskoj uniji i širom sveta - slobodu kretanja.

„Narod je istrajan u svojoj nameri, mi smo ovde samo da pružimo podršku i da zaustavimo bilo kakve provokacije. Sa naše strane ih sigurno neće biti, isto očekujemo i od druge strane“, dodao je Radojević.

Naglasio je da se Srbi nadaju mirnom i kompromisnom rešenju.

„Želimo da dođemo do mirnog rešenja, da se ta uredba koja je doneta povuče. Nema nikakve logike da se donese uredba koja stupa na snagu odmah, bez bilo kakvog obaveštenja, bez javne debate ili mišljenja javnosti da li je ta uredba prihvatljiva za građane na terenu ili ne. Ovo je čisto jednoumlje, silovanje zakona i pravde i uskraćivanje slobode kretanja isključivo jednom narodu“, poručio je Radojević.

Izvor: Kosovo Onlajn

Milan RadojevićSeverna MitrovicaJarinjetablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva