:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2022   12:41

0

226

Radojević o preregistraciji: Imamo apsolutno poverenje u državni vrh, verujemo da će se naći kompromisno rešenje

Na Kosovu i Metohiji  1. septembra stupila je na snagu Odluka privremenih vlasti u Prištini o preregistraciji vozila na RKS tablice. Prema rečima Milana Radojevića, gradonačelnika Severne Mitrovice, do sada je u ovom gradu podnet samo jedan zahtev za  preregistraciju.

„U opštini Severna Mitrovica do sada je podnet samo jedan zahtev za preregistraciju u skladu sa odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade u Prištini. Što se tiče celokupne teritorije Kosova  i samo Ministarstvo unutrašnjih poslova ocenilo je da je neuspešno u ovom procesu jer do sada na celoj teritoriji Kosova i Metohije podneto je ukupno devet zahteva, što pokazuje da je ovaj proces osuđen na propast“, rekao je Radojević.

Sam neuspeh procesa, naglasio  je Radojević, ukazuje da su Srbi na KiM jedinstveni i uz državu Srbiju.

„Jednostrani potezi ne mogu proći, nikakve jednostrane odluke Prištine ne mogu se sprovesti na severu Kosova i Metohije. Neodazivom, Srbi su pokazali jedinstvo i šta misle o jednostranim potezima. Pozivamo Vladu u Prištini da sedne za sto u Briselu, da razgovara sa pregovaračkim timom Republike Srbije i da dođe do kompromisnog rešenja koje je u interesu svih nas“, rekao je Radojević.

On je istakao da se pritisak Prištine poslednjih godinu dana pojačava iz meseca u mesec.

„Svedoci smo da Priština gradi baze koje su, navodno za policijsku upotrebu, za specijalne jedinice... Gradi se na teritoriji i opštine Leposavić i opštine Zubin Potok, gradonačelnici tih opština su reagovali, međutim, odgovora nema“, naglasio je Radojević i dodao da su Srbi na severu KiM itekako svesni pojačanog prisustva specijanih policijskih snaga koje patroliraju putevima na severu Kosova i Metohije što građane  čini zabrinutijima i uznemirenijima. 

„Imamo apsolutno poverenje u državni vrh i nadamo se da će do isteka roka doći do nekog kompromisnog rešenja. Pre svega očekujemo od zapadnih zemalja da izvrše pritisak na privremene institucije u Prištini i da se kompromisno rešenje nađe za pregovaračkim stolom u Briselu“, rekao je Radojević.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMMilan Radojevićpreregistracija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva