:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2021   20:55

0

139

Radojević sa Adamsom i Hopkinsom o bezbednosnoj i epidemiološkoj situaciji u Severnoj Mitrovici

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević sastao se danas sa odlazećim komandantom Regionalne komande Istok pukovnikom Derekom Adamsom i njegovim naslednikom pukovnikom Hopkinsom. 

Na sastanku je pukovnik Adams upoznao gradonačelnika Radojevića sa njegovim naslednikom pukovnikom Hopkinsom. 

Tom prilikom gradonačelnik Radojević je poželeo dobrodošlicu pukovniku Hopkinsu, u nadi da će se dobra saradnja i otvorena komunikacija nastaviti i u budućnosti.

Na sastanku je bilo reči i o bezbednosnoj i epidemiološkoj situaciji. 

Gradonačelnik Radojević je informisao predstavnike KFOR-a da u Severnoj Mitrovici već nekoliko dana nema novih slučajeva zaraženih korona virusom, zahvaljujući odličnom radu zdravstvenih radnika, ali i vakcinaciji koja je omogućena od strane Republike Srbije. 

Ujedno, gradonačelnik Radojević je izrazio zabrinutost zbog zapaljive retorike koja se čuje od predstavnika aktuelne vlasti u Prištini, a koja ne doprinosi pomirenju i stvaranju poverenja. Naprotiv, zapaljiva retorika i neosuđivanje etnički motivisanih napada na Srbe dovelo je do novih incidenata. Zbog toga, kao i zbog učestalih napada na imovinu Srpske pravoslavne crkve, poverenje građana u prištinske institucije je na jako niskom nivou.

Istovremeno, građani smatraju da je KFOR jedina legitimna vojna sila na Kosovu i da u skladu sa svojim ovlašćenjima i mandatom treba da obezbede uslove za miran i bezbedan život svih građana.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSeverna MitrovicaRadojevićAdamsHopkins
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva