:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Oktobar 07, 2021   12:24

0

204

Radojević uručio medicinsku opremu i tri sanitetska vozila KBC-u Kosovska Mitrovica

Kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Milan Radojević je zajedno sa potpredsednikom Srpske liste Igorom Simićem i kandidatom za odbornika Aleksandrom Spirićem obišao Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je razgovarao sa zaposlenima i tom prilikom uručio donaciju od 3 sanitetska vozila.

Kliničko-bolničkom centru je uručena i medicinska oprema u vidu EKG aparata, operacionih stolova, aparata za patohistologiju i transfuziju.

Radojević se lekarima i zdravstvenim radnicima ali i celokupnom rukovodstvu ove zdravstvene ustanove zahvalio na ogromnom trudu, zalaganju i nesebičnoj žrtvi, koju su pružili i koju pružaju tokom borbe protiv Kovida 19.

“Ovo nije prvi put da naši zdravstveni radnici dele dobro i zlo sa svojim narodom, što je bio slučaj i prethodnih godina. Zato je naša obaveza i dužnost da konstantno ulažemo u naš zdravstveni sistem i njegov razvoj. Sama činjenica, da uvoj ustanovi radi više od 1.500 radnika, dovoljan je pokazatelj koliko naša država brine o zdravstvenim ustanovama ali i o našem narodu na ovim prostorima. Zadovoljstvo mi je da kažem da smo pre izvesnog vremena iz opštinskog budžeta obezbedili i uručili medicinsku opremu, koja će pomoći u boljoj dijagnostici i lečenju pacijenata u KBC-u” rekao je Radojević.

Aktuelni gradonačelnik i kandidat na predstojećim lokalnim izborima kaže da je u toku i izrada plana tretmana infektivno-medicinskog otpada, koji bi obuhvatio četiri opštine na severu Kosova ali i sam KBC.

“Planom budžeta smo i za narednu godinu predvideli sredstva koja ćemo zajedno sa rukovodstvom, realizovati u toku naredne godine. Želim da kažem da je u toku i izrada plana tretmana infektivno-medicinskog otpada, koji bi obuhvatio četiri opštine na severu Kosova ali i sam KBC. Preliminarne razgovore smo već obavili, tako da se nadam da će projekat biti realizovan na obostrano zadovoljstvo u toku narednih meseci” navodi Radojević. 

Vršilac dužnosti direktora Kliničko-bolničkog centra Zlatan Elek se zahvalio na uručenoj donaciji i opremi i istakao da će uskoro biti otvoreno odeljenje patihostologije, koje će biti od velikog značaja za sveukupno građanstvo na Kosovu i Metohiji.

“Nije ovo prvi put da predstavnici Srpske liste dolaze i gradonačelnik dolaze u posetu našem Kliničko-bolničkom centru  i da nam donose medicinsku opremu, a danas i evo vidite iza nas, tri vozila koja smo dobili od Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Od gradonačelnika odnosno opštinskog budžeta dobili smo opremu i otvaramo odeljenje patohistologije, koje će mnogo značiti za sve četiri opštine na severu Kosova kao i za celo građanstvo Kosova i Metohije. Očekujemo da ćemo ovu saradnju koju imamo nastaviti i u budućem periodu a do kraja godine dobićemo još dva vozila, kako nam je i obećano. Za naš narod ova vozila znače život, jer pored toga što se leče u našoj ustanovi, pacijenti zahtevaju lečenje u drugim tercijarnim ustanovama. Zahvaljujući novim vozilima možemo da podržimo kriterijume kontinuirane zdravstvene zaštite, jer je ovo KBC koji zbrinjava sve stanovnike Kosova i Metohije bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost” rekao je Elek.

“Očekujemo da ćemo naredne godine nadograditi i kompletirati KBC i mislim da će, kao što je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ovo biti jedan od najmodernijih kliničkih centara” dodao je on.

Kandidat za odbornika u Skupštini opštine Severna Mitrovica Aleksandar Spirić navodi da je jedan od glavnih stubova opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i sam Kliničko-bolnički centar.

“Jedan od glavnih i najvažnijih stubova opstanka srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije jeste KBC kao i zdravstveni radnici, koji su pokazali odgovornost i savest ali i odlučnost da u datom momentu pomognu gotovo svima. Grad se naravno ponosi zdravstvenim radnicima, koji nesebično sebe daju u ovoj borbi. Ono za šta se mi zapravo zalažemo je da pomognemo i olakšamo njihov rad” rekao je Spirić.

On ističe da će do kraja godine KBC u Kosovskoj Mitrovici biti bogatiji za još dva sanitetska vozila.

“Od danas je vozni park KBC-a bogatiji za tri vozila a do kraja godine za još dva. Ono što smo obećali na početku godine danas ispunjavamo a ispunjavamo jednu od bitnih i krucijalnih stvari za naš opstanak koja je završetak priprema za početak dugo najavljivanog projekta, što je rekonstrukcija KBC-a” naveo je Spirić.

On dodaje da će se u narednom periodu krenuti sa stvaranjem boljih prilika za opstanak i ostanak srpskog naroda ali i sam KBC, koji je, kako kaže Spirić, ponos našeg grada.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMRadojevićSpirićKBC Kosovska MItrovicaElekdonacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva