:

:

TV Most

clock

April 23, 2020   9:24

0

206

Radomirović: Novinari Si-En-En-a '99. kao činovnici SAD

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović rekao je jutros da je nakon 21 godine, koliko je prošlo od pogibije 16 radnika Radio televizije Srbije, postalo jasno da bi NATO bombardovao zgradu RTS gde god da su se našli zaposleni.

"Cilj NATO, pre svih Amerike, bio je da eliminiše RTS i pošalje poruku da niko nije bezbedan", ocenio je Radomirović, gostujući u programu RTS-a.

On je podsetio da su se prošle godine, na 20-godišnjicu stradanja, putem dokumentarnog filma i konferencije koju su zajednički organizovali UNS i RTS, saznale nove činjenice, među kojima i ta da su novinari američke televizijske kuće Si-En-En znali da će RTS biti napadnut.

"Saznali smo da su novinari Si-En-En-a znali da će zgrada biti napadnuta i da o tome nisu izvestili javnost. Ponašali su se kao činovnici SAD i od javnosti sakrili tu informaciju", kazao je Radomirović.

Na kostataciju voditelja da su obavestili rukovodstvo svoje kuće, on je naveo da "posao novinara nije da obaveste rukovodstvo, već javnost".

"Ako su imali informaciju da njegova država priprema ili planira napad na civilni objekat i da će neki ljudi stradati, Si-En-En je morao da objavi tu informaciju. Mogli su možda da spasu živote", zaključio je predsednik UNS-a.

Na današnji dan, 1999. godine, 16 radnika RTS stradalo je u vazdušnom udaru NATO pakta. Napad se dogodio nešto posle 2 časa ujutru.

Izvor: T a n j u g

NATObombardovanjeRTSSi-En-EnSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva