:

:

TV Most

clock

Oktobar 08, 2020   12:16

0

118

Radonjić: Sve spremno za otvaranje 72. sezone

Narodno pozorište „Priština“ sa sedištem u Gračanici ove godine proslavlja svoj 72. rođendan. Za godišnjicu otvaranja ove sezone, pripremili su izvođenje popularne predstave „Ženidba“ Nikolaja V. Gogolja koju je režirao Milan Karadžić.

Direktor Narodnog pozorišta „Priština“ Predrag Radonjić za program Radio Kosovske Mitrovice ističe da je pomenuto pozorište, najstarija profesionalna institucija kulture na Kosovu i Metohiji i da je tokom svojih godina rada, igranja i stvaranja, proštlo zaista zanimljiv put, prateći sudbinu i događaje srpskog naroda na našim prostorima.

„Naše pozorište je prošlo jedan zaista zanimljiv put, prateći istoriju Kosova i Metohije kao i događaje vezane za srpski narod. Ono je uspelo da opstane čak i u ovakvim uslovima, koji su nemogući, ne samo po pitanju korona virusa, što je slučaj i sa drugim pozorištima u Srbiji, već mislim o ovim poslednjim prilikama.“ rekao je Radonjić.

On dodaje da je sve spremno za otvaranje 72. sezone i da će predstavu „Ženidba“ odigrati po 31. put.

„To je veoma uspešna predstava, koja je igrana u svim krajevima naše zemlje, što je i naš cilj, i naišla je na veoma dobar prijem publike.“ kaže Radonjić.

Direktor Narodnog pozorišta je najavio da će novembru početi sa turnejom sa predstavama „Antigona“ i „Ribarske svađe“ .

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMNarodno pozorište PrištinaRadonjićpozorišna sezona
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva