:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2021   16:19

0

252

Radoš - prva beba rođena u selu Blagača posle 20 godina

U  selo Blagača 2006. godine vratilo se dvanaestak povratnika, uglavnom starijih ljudi. Najmlađi žitelj je do sada bio Dušan Janković, koji se prošle godine oženio, a od pre mesec dana selo je bogatije za još jednog stanovnika -  malog Radoša.

 

Radoš je prva beba rođena posle više od dve decenije u povratničkom selu Blagača kod Đurakovca.

“Do sada sam ja bio najmlađi u selu, sad je moj sin Radoš. Ovde ima dvadesetak domaćinstava, većinom stari ljudi. Drago mi je da sam postao otac, nadam se da će u ovom selu biti još mladih”, kaže za TV Most Dušan Janković, otac malog Radoša.

Ljubav je bila najveći razlog da se Sanja, posle dvadeset godina vrati u svoje rodno mesto i tu zasnuje porodicu.

“Pre rata sam živela ovde, potom smo se raselili u Trstenik i posle 20 godina vratila sam se ponovo u svoje selo. Mi smo se pre rata družili, išli u školu zajedno, dolazila sam na odmor ovde u selo i tako smo obnovili ljubav”, kaže mama najmlađeg stanovnika Blagače.

Podmladak u selu je podstrek za sve Srbe ovog i okolnih sela opštine Istok za povratak i opstanak na ovim prostorima.

“Kako Opština Istok, tako i Kancelarija za KiM  pomažu porodice koje imaju decu. Ovde smo danas u selu, gde se posle 20 godina rodila prva beba i ovo je podstrek i za buduće povratnike i za ovu porodicu i za nas, kao Opštinu, da se trudimo da pomognemo koliko možemo ovakvim i sličnim porodicama, kako bi nas bilo više”, istakao je Mališa Đurić, predsednik Privremenog organa Opštine Istok.

Iako u selu možda nemaju idealne uslove za život, Jankovićima sigurno ljubavi ne manjka, a prema njihovim rečima, nadaju se da će uskoro Radoš dobiti brata ili sestru i tako ponovo udahnuti život Blagači, u kojoj su poslednjih godina živele samo starije generacije.

Izvor: TV Most

BlagačaIstokRadošpovratnici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?