:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Januar 12, 2019   16:52

0

324

Radost za svu srpsku decu

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost hranom u Beogradu,  posetila je Kosovsko Pomoravlje. Volonteri ove organizacije prikupili su više od dve hiljade božićnih paketića, da bi, kako sami kažu, obradovali svu srpsku decu, ma gde da su.

Posle Velikog Ropotova i Raniluga, humanitarci su stigli i u Kosovsku Kamenicu.  U sali Osnovne škole “Desanka Maksimović” okupilo se više od dve stotine mališana, polaznika vrtića i učenika škole uzrasta do 10 godina, koji su nestrpljivo i s radošću čekali na podelu božićnih poklona, koje su im doneli njihovi stari znanci iz Beograda.

Neko se radovao slatkišima, neko igračkama, sreća i uzbuđenje bili su vidljivi u njihovim blistavim očima i vedrim osmesima.

Miloš  Petković, jedan od volontera koji je podelio paketiće kaže da se ni sam ne seća koliko puta je dolazio na Kosovo i Metohiju da sa prijateljima obraduje našu decu. 

Jedan od volontera HO Srpska solidarnost hranom Miloš Petković koji je i delio paketiće, kaže da se više ni ne seća koliko puta je dolazio na KiM.

“Od 2011. dolazio sam više od 30 puta. Doći ćemo ponovo i to vrlo brzo. I za Svetog Savu bi trebalo obradovati decu”, kaže nam Miloš.

Branko Antić, koji je prvi među jednakima u ovoj humanitarnoj organizaciji kaže da su u pripremi paketića najviše pomogli “mali veliki ljudi” – mališani iz srpskih škola u raznim gradovima centralne Srbije. 

“Znam da nam se deca raduju. Ali, verujte mi, naša radost je veća od njihove”, kaže Antić.

 Direktorka škole “Desanka Maksimović” u Kosovskoj Kamenici Jadranka Vasić ističe da je saradnja sa Humanitarnom organizacijom Srpska solidarnost hranom postala tradicija.

“Od njihovog osnivanja, 2015. godine redovno su sa nama za praznike. Doneli su nam 250 paketića. Podelićemo ih  i našoj deci koja danas nisu mogla da dođu”, ističe Vasićeva.

Osim paketića za pravoslavne praznike, HO Srpska solidarnost hranom ranije je donirala i tri stomatološke stolice: za škole u Kosovskoj Kamenici, Velikom Ropotovu i Ranilugu. Nagoveštavaju donaciju još dve, takođe za srpske škole u Kosovskom Pomoravlju.

Izvor: RTV Puls

Nova godinaKosovsko Pomoravljepaketići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva