:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Avgust 04, 2020   13:44

0

166

Radovi na uređenju ulice Kralja Petra Prvog počinju sutra; uskoro još infrastrukturnih projekata

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić najavio je da sutra kreću radovi na uređenju trotoara u ulici Kralja Petra Prvog.

Uređenje trotoara i osvetljenja će obuhvatiti deo ulice Kralja Petra Prvog i izgradnju fontane na novom kružnom toku, u tački spajanja ulica kralja Petra I i Knjaza Miloša.

“Želim da najavim da od sutra krećemo sa realizacijom najavljenog projekta, koji je uređenje trotoara sa leve i desne strane ulice Kralja Petra I, počevši od Trga kneza Lazara pa do novog kružnog toka. Predviđeno je uređenje trotoara, osvetljenja i svega onoga što će dodatno ulepšati ulicu i samu Kosovsku Mitrovicu” rekao je Spirić.

Spirić navodi da je u našem gradu i dalje prisutan problem javne garaže i saobraćajnog kolapsa, ali će, prema njegovim rečima, uređenjem ovih trotoara Kosovska Mitrovica dobiti još jedan krak grada, koji će biti ulepšan.

On je pozvao građane na razumevanje i strpljenje, jer će se zbog radova, u pomenutoj ulici, saobraćaj odvijati otežano i uz podršku policije.

“Pozivam građane na razumevanje, jer će naravno, zbog radova biti otežan saobraćaj u ulici ali imaćemo i podršku policije i moramo paziti na ulicu koja vodi do bolnice jer ona mora biti prohodna” rekao je Spirić.

Govoreći o aktivnim projektima i ulepšavanju grada, Spirić kaže da će se na Trgu braće Milić izvršiti adaptacija postojeće fontane i sagraditi prodajni objekat, u kojem će posetioci Kosovske Mitrovice imati prilike da kupe suvenire i poklone sa motivima grada.

Ove nedelje će se takođe izvršiti adaptacija regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku, dodaje Spirić.

“Jedan od projekata koji ćemo takođe započeti ove nedelje je adaptacija regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku, koji već funkcioniše, čije jačanje kapaciteta kao i izgradnju rezervoara očekujemo za par dana, za čiju je izgradnju sredstva od 48 miliona dinara obezbedila Vlada Republike Srbije, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju” rekao je on.

Govoreći o broju novoobolelih i epidemiološkoj situaciji u našem gradu, Spirić kaže da je situacija bolja iz dana u dan, ali da to ne znači da građani treba da se opuštaju već da i dalje moraju poštovati propisane mere.

“Želim da istaknem je da , kada je u pitanju situacija sa kovid 19 u našem gradu, jeste da je situacija pozitivnija i bolja i veliku zahvalnost dugujemo medicinskim radnicima, koji su na odgovoran način pokazali prema ovoj pandemiji. Naravno, sve mere se moraju poštovati i u budućnosti, kao što su nošenje zaštitnih maski, držanja fizičke distance i održavanje higijene. Razumevanje građana Kosovske Mitrovice se ogleda u tome da su prepoznali sve te savete i preporuke, i svakako su uspeli da sačuvaju zdravstvo, koje je uz pomoć lokalne samouprave, Vlade Republike Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, uspelo da funkcioniše na pozitivan način” rekao je on.

Spirić ističe da je glavni prioritet čuvanje zdravlja građana.

“Ohrabruje nas pad novoobolelih ali moramo da ostanemo odgovorni i istrajni, kao što su građani Kosovske Mitrovice pokazali da strpljenjem i mudrošću moramo da trajemo” ističe Spirić.

Iz kosovskog budžeta izdvojeno je blizu 70 miliona dinara za uređenje ulice Kralja Petra I, a oko 25 miliona dinara predviđeno je za uređenje Trga braće Milić dok je za fontanu izdvojeno 6.745.000 dinara, koje je finansirala Vlada Republike Srbije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMSpirićKosovska Mitrovicainvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?