:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Avgust 04, 2020   13:44

0

332

Radovi na uređenju ulice Kralja Petra Prvog počinju sutra; uskoro još infrastrukturnih projekata

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić najavio je da sutra kreću radovi na uređenju trotoara u ulici Kralja Petra Prvog.

Uređenje trotoara i osvetljenja će obuhvatiti deo ulice Kralja Petra Prvog i izgradnju fontane na novom kružnom toku, u tački spajanja ulica kralja Petra I i Knjaza Miloša.

“Želim da najavim da od sutra krećemo sa realizacijom najavljenog projekta, koji je uređenje trotoara sa leve i desne strane ulice Kralja Petra I, počevši od Trga kneza Lazara pa do novog kružnog toka. Predviđeno je uređenje trotoara, osvetljenja i svega onoga što će dodatno ulepšati ulicu i samu Kosovsku Mitrovicu” rekao je Spirić.

Spirić navodi da je u našem gradu i dalje prisutan problem javne garaže i saobraćajnog kolapsa, ali će, prema njegovim rečima, uređenjem ovih trotoara Kosovska Mitrovica dobiti još jedan krak grada, koji će biti ulepšan.

On je pozvao građane na razumevanje i strpljenje, jer će se zbog radova, u pomenutoj ulici, saobraćaj odvijati otežano i uz podršku policije.

“Pozivam građane na razumevanje, jer će naravno, zbog radova biti otežan saobraćaj u ulici ali imaćemo i podršku policije i moramo paziti na ulicu koja vodi do bolnice jer ona mora biti prohodna” rekao je Spirić.

Govoreći o aktivnim projektima i ulepšavanju grada, Spirić kaže da će se na Trgu braće Milić izvršiti adaptacija postojeće fontane i sagraditi prodajni objekat, u kojem će posetioci Kosovske Mitrovice imati prilike da kupe suvenire i poklone sa motivima grada.

Ove nedelje će se takođe izvršiti adaptacija regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku, dodaje Spirić.

“Jedan od projekata koji ćemo takođe započeti ove nedelje je adaptacija regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku, koji već funkcioniše, čije jačanje kapaciteta kao i izgradnju rezervoara očekujemo za par dana, za čiju je izgradnju sredstva od 48 miliona dinara obezbedila Vlada Republike Srbije, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju” rekao je on.

Govoreći o broju novoobolelih i epidemiološkoj situaciji u našem gradu, Spirić kaže da je situacija bolja iz dana u dan, ali da to ne znači da građani treba da se opuštaju već da i dalje moraju poštovati propisane mere.

“Želim da istaknem je da , kada je u pitanju situacija sa kovid 19 u našem gradu, jeste da je situacija pozitivnija i bolja i veliku zahvalnost dugujemo medicinskim radnicima, koji su na odgovoran način pokazali prema ovoj pandemiji. Naravno, sve mere se moraju poštovati i u budućnosti, kao što su nošenje zaštitnih maski, držanja fizičke distance i održavanje higijene. Razumevanje građana Kosovske Mitrovice se ogleda u tome da su prepoznali sve te savete i preporuke, i svakako su uspeli da sačuvaju zdravstvo, koje je uz pomoć lokalne samouprave, Vlade Republike Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, uspelo da funkcioniše na pozitivan način” rekao je on.

Spirić ističe da je glavni prioritet čuvanje zdravlja građana.

“Ohrabruje nas pad novoobolelih ali moramo da ostanemo odgovorni i istrajni, kao što su građani Kosovske Mitrovice pokazali da strpljenjem i mudrošću moramo da trajemo” ističe Spirić.

Iz kosovskog budžeta izdvojeno je blizu 70 miliona dinara za uređenje ulice Kralja Petra I, a oko 25 miliona dinara predviđeno je za uređenje Trga braće Milić dok je za fontanu izdvojeno 6.745.000 dinara, koje je finansirala Vlada Republike Srbije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMSpirićKosovska Mitrovicainvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva