:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 30, 2021   15:32

0

883

Radović: Nove mere stupile na snagu, molim građane da ih poštuju

U ponoć su stupile na snagu nove mere koje se odnose na suzbijanje pandemije izazvane koronavirusom. Portparol Kosovske  policije za region Sever je tim povodom za Televiziju Most izjavio da nove mere koje je kosovska vlada donela važe za čitavu teritoriju Kosova i Metohije.

Mere se moraju poštovati, rekao je Radović i istakao da na snazi ostaju osnovne mere predostrožnosti – maska, socijalna distanca i higijena ruku.

"Mera ograničenja kretanja počinje od danas, 30. avgusta i traje do 13. septembra. Kretanje građana je zabranjeno od 22 do 5 časova ujutru, osim kada su u pitanju hitni slučajevi. Takođe je na snazi i mera oko ulaska na KiM, gde će biti neophodan sertifikat o vakcinaciji, zatim dokaz o preležanoj bolesti ili negativni PCR test, ne stariji od 72 sata, kao i negativni brzi antigenski test, ne stariji od 48 sati. Lica koja nisu vakcinisana i lica koja ne poseduju ove dokaze imaće meru samoizolacije u trajanju od 7 dana", rekao je Radović.

On se posebno osvrnuo na organizovanje slavlja koja okupljaju veći broj ljudi i rekao je da su ona zabranjena u pomenutom periodu.

"Restorani će moći da rade na otvorenom, popunjenosti do 70% kapaciteta, rad u zatvorenom je zabranjen. Muzika u restoranima je dozvoljena do 21 sat. Na svakom stolu mora da stoji dezinfekciono sredstvo", istakao je Radović.

On je napomenuo i da javni prevoz ne može da prima putnike u punom kapacitetu, i da je ulazak u javni prevoz bez maske zabranjen.

Do 13. septembra neće raditi kulturne ustanove (pozorišta, biblioteke, muzeji, kulturni centri, omladinski centri...). Baletske i pozorišne predstave mogu da se organizuju samo onlajn.

Radović je naglasio da su ove mere donesene zbog izuzetno loše epidemiološke situacije, zbog velikog broja smrtnih slučajeva.

On je dodao da je i policija dobila anekse ugovora gde piše da je čitavo policijsko osoblje zbog situacije sa koronavirusom angažovano na dvanaestočasovno radno vreme, bez mogućnosti odlaska na godišnji odmor do 13. septembra.

"Broj policijskih službenika biće povećan na svim pozicijama, tako da će biti vidljivi na svim mestima, te molim građane da poštuju sve propisane mere", kaže Radović za TV Most.

Izvor: TV Most

Branislav RadovićKPSkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva