:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Januar 30, 2022   15:28

0

164

Rafael Nadal preokretom do titule i 21. Gren slema; Đoković čestitao

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu na Australijan openu i rekordni 21 trofej na Gren slem turnirima pošto je u finalu u Melburnu posle velikog preokreta savladao drugog tenisera sveta Rusa Danila Medvedeva sa 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5 u meču koji je trajao pet sati i 25 minuta.

Nadal je po drugi put u karijeri slavio na Australijan openu, a 21 Gren slem titula znači da je nadmašio najbliže rivale Novaka Ðokovića i Rodžera Federera, koji imaju po 20 trofeja.

ŠPanac je zbog povrede stopala propustio drugu polovinu prošle godine, ali je u Melburn stigao spreman i došao je do forme kakvu je imao i u najboljim danima karijere.

Medvedev je propustio priliku da po prvi put osvoji Australijan open i istovremeno postane tek treći Rus na čelu ATP liste, posle Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina.

18:25 - Đokovic čestitao Nadalu

Srpski teniser Novak Đoković čestitao je Rafaelu Nadalu na osvojenoj 21. Grend slem titulu.

"Čestitam Rafaelu Nadalu na osvojenom 21. Grend slemu, to je veliki uspeh. Uvek je imao taj impresivni borbeni duh koji mu je donosio prevagu u mečeveima. Čestitam i Medvedevu, dao je sve od sebe", napisao je Đoković na Tviteru.

Rafael Nadal je sa 3-2 u setovima bio bolji od Danila Medvedeva u finalu Australijan opena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Izvor: T a n j u g

tenisNadalAustralijan open
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva