:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 29, 2020   13:37

0

165

Rajko Petrov Nogo laureat Disove nagrade

Laureat Disove nagrade za ovu godinu je pesnik Rajko Petrov Nogo, saopštili su danas Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" i Odbor 57. Disovog proleća.

Nogu pripada ova nagrada za njegovo celokupno stvaralaštvo, a povodom pojave triju pesničkih knjiga u 2019. godini "Moždani udar", "Dokumentarni detalji" i "Pozni stihovi".

"Ovim trima knjigama je pesnički obeležio prethodnu godinu i tako obavezao Žiri da upiše njegovo ime među dobitnike Disove nagrade - ime koje je toj nagradi više nego upadljivo nedostajalo", poručio je žiri.

Žiri za dodelu Disove nagrade za 2020. godinu radio je u sastavu dr Nedeljka Bjelanović, naučni saradnik Instituta za književnost i umetnost u Beogradu, Đorđe Nešić, pesnik, direktor Kulturnog i naučnog centra "Milutin Milanković" u Dalju i dr Jovan Delić, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu.

Nagrada laureatu Disove nagrade, kao i ostalim laureatima na konkursima 57. Disovog proleća za nagradu Mladi Dis, esej o Disu i literarnim učeničkim radovima, biće dodeljena na svečanosti u Čačku nakon okončanja vanrednog stanja i u skladu sa odlukama nadležnih institucija.

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" i Odbor 57. Disovog proleća blagovremeno će obavestiti javnost o datumu i programu manifestacije u 2020. godini.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva