:

:

TV Most

clock

Mart 28, 2019   17:31

0

117

Rajmonda Reci, prva žena članica tzv. OVK, izbegla Hag

Rajmonda Reci, prva žena bivša pripadnica tzv. OVK, nije se odazvala pozivu Specijalnog suda u Hagu na saslušanje o ratnim zločinima, koje je ta teroristička organizacija počinila nad Srbima i drugim nealbncima tokom poslednjih sukoba na KiM, iako je ranije tvrdila da će joj biti čast da to učini i kaže istinu.

 

Njeno obrazloženje je da se nije odazvala pozivu na saslušanje jer od Suda navodno nije dobila odgovore na neka pitanja koja je od njih tražila zvaničnim putem, prenela je prištinska Gazeta Expres.

"Ne nameravam da sarađujem sa Specijalnim sudom...", rekla je ona.

Inače, Recijeva živi u Americi, a poziv je, kako je sama potvrdila na svom fejsbuk profilu, dobila početkom decembra prošle godine.

Tada je rekla da joj je velika čast to što će biti jedina žena koja će se naći u Specijalnom sudu formiranom za procesuiranje pripadnika tzv. OVK koji su tokom poslednjih sukoba počinili ratni zločin nad Srbima, pripadnicima drugih manjinskih naroda na KiM i lojalnim Albancima.

Reci je po dobijanju poziva izjavila da je znala da je njeno ime sve vreme u igri od početka decembra, kada su počeli da stižu prvi pozivi Specijalnog suda bivšim pripadnicima tzv. OVK.

"U pozivu se navodi da ću biti svedok, ali to nije ništa novo. Poslednji put kada su uhapsili grupu Klečka moje ime je i tada pominjano, ali sam se ja u tom trenutku borila sa teškom bolešću - rakom",napisala je Reci ranije na fejsbuku.

Ona je navela i da je poziv Specijalnog suda dobila mejlom, ali i zvanično preko Stejt departmenta, pa joj nije bilo jasno u kakvoj je vezi američka vlada sa Specijalnim sudom.

"Ne planiram da se ne odazovem Sudu. Nemam šta da krijem, iako ih moje izjave neće zadovoljiti, ja ću im odgovarati", navela je Reci i dodala:

"Ostajem ponosna na našu borbu, mi smo branili kućni prag".

Izvor: T a n j u g

ReciOVKHagSpecijalni sud za ratne zločine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva