:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 28, 2019   20:53

0

459

Rakić: Ispred svog naroda u svakom trenutku; Simić: Srbija uz nas, sutra u 12 pošaljimo poruku da nas nisu uplašili

Predsednik Srpske liste Goran Rakić gostujući u specijalnoj emisiji Televizije Most, pozvao je narod na suzdržanost i mir poručivši da će biti sa svojim narodom i ispred svog naroda u svakom trenutku.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je de da je činjenica da je narod ovde za 20 godina pretrpeo sve i svašta i odoleo svakakvim pritiscima, istakavši da je danas viđeno brutalno nasilje pre svega na ulicama Zubinog Potoka. Rekao je da pribrano i hrabro držanje Kolašinaca jeste ohrabrujuće za sve “nas koji smo ovde odlučili da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima uprkos pritiscima koji dolaze iz Prištine”.

“S druge strane zaista sam očekivao lično da će međunarodni predstavnici oštrije reagovati na ovakve događaje. Kada neko pokušava da ovakve akcije opravda nekakvom borbom protiv kriminaliteta onda se prosto zapitate kako je moguće da u toj istoj vladi u Prištini ministri budu ljudi koji imaju podignute optužnice za različita krivična dela. Šestorica njih i dalje obavlja nesmetano svoj posao, pa se onda pitate da li to ta borba protiv kriminaliteta ustvari paravan za neku drugu političku borbu i pokušaj da se Srbi na severu Kosova i Metohije disciplinuju” istakao je Simić.

Dodao je da se “trebamo uzdati u svoju državu Srbiju, da ne nasedamo na provokacije, gradimo svoj život na ovim prostorima”.

Simić je građanima poručio da je država Srbija uz svoj narod i podsetio na poruke predsednika Vučića da neće dozvoliti da bilo ko proteruje Srbe sa ovih prostora. Poručio je porodicama uhapšenih da nisu sami, da je srpski narod ceo uz njih, te da sve što je u moći političkih predstavnika Srba iskoristiće da se tim ljudima pruži odgovarajuća podrška, rekao je Simić.

Oni su pozvali narod da sutra u 12 časova iz Kosovske Mitrovice pošalju poruku “da nas nisu uplašili, da ćemo nastaviti da živimo i radimo na ovim prostorima, podižemo i obrazujemo svoju decu i da koliko god se trudili da nam zgade život, isuviše je lepo živeti na prostoru Kosova i Metohije i braniti ovo parče srpske zemlje da bi mi tek tako od njega odustali ” rekao je Igor Simić.

Rakić je rekao “da kada smo jedinstveni možemo mnogo i sve”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMRakićSimićKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva