:

:

TV Most

clock

Decembar 12, 2019   13:13

0

167

Rakić: Lažne optužbe protiv Srba objavljuju u albanskim medijima

Učestali napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji i institucionalno nasilje koje se sprovodi od strane albanskih tužilaca, koji bez ijednog dokaza optužuju ugledne Srbe i Srpkinje, i umesto u sudskom procesu lažne optužbe objavljuju u albanskim medijima,  uznemirio je Srbe i ostale nealbance na Kosovu i Metohiji.

Koristim priliku da pitam lažne borce za Kosovo i Metohiju iz opozicije u Beogradu zašto nisu podigli svoj glas protiv ugnjetavanja srpskog naroda? Zašto nisu osudili drakonsko kažnjavanje Ivana Todosijevića i zahtevali poštovanje prava na slobodu govora? Kakvo to mišljenje Đilas, Obradović, Jeremić i ostali lažni borci za Kosmet imaju o događajima u Račku, ali u o stradanju našeg naroda, navedeno je u saopštenju predsednika  Srpske liste Gorana Rakića.

Veliki Njegoš je davno zapisao da se junaci na muci poznaju. Možda u tome i leži odgovor na sva naša pitanja, nasilnici koji lako posežu za nasiljem nad sopstvenim narodom, policajcima, ženama, novinarima, pa čak i na stubove demokratije naše otadžbine poput Narodne skupštine u Beogradu, kao kukavice danima ćute na pritiske koje trpe Srbi na Kosmetu, kao i na uskraćivanje osnovnih prava našem narodu.

U ime Srpske liste zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću i direktoru Marku Đuriću što su, kao i uvek, stali u odbranu i zaštitu srpskog naroda i prava na istinu i slobodu govora.

Pretnje koje im upućuju prištinski političari pokazuju da Vučić i Đurić rade pravu stvar za interese srpskog naroda. S druge strane, te pretnje pokazuju i nervozu Albanaca, zbog činjenice da je Specijalni sud za zločine OVK počeo sa pozivanjem osumnjičenih, pa lažima i šovinističkim izjavama iz prištinskih kabineta pokušavaju da zamaskiraju istinu o stradanjima i Srba i Albanaca.

I na sve to, iz beogradske opozicije – samo glasni muk.

Izvor: TV Most, saopštenje

Rakić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva