:

:

TV Most

Foto: FoNet

clock

Februar 04, 2020   18:05

0

338

Rakić: Međunarodni predstavnici da reaguju na Bahtirijeve izjave

“Početak mandata Aljbina Kurtija već obeležavaju antisrpske izjave i pretnje koje se upućuju Srbima na severu Kosova i Metohije. Kurti koji je obećavao da će poštovati sve građane bez obzira na nacionalnost nastavlja da ignoriše stradanja srpskog naroda, proterivanje više od 200.000 Srba, te više stotina nestalih. Šta više, nastavlja politiku svojih prethodnika da građanima nudi mržnju prema Srbima umesto program ekonomskog oporavka i uspostavljanje vladavine prava” saopštio je predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

“Visoki funkcioner Samoopredeljenja Agim Bahtiri, u želji da pokaže da je veći ekstremista od onih koji su pre njega prešli u Samoopredeljenje, danas je najavio plan agresivne izgradnje i naseljavanja Albanaca u severni deo Kosovske Mitrovice sa ciljem promene etničke strukture u našem gradu” navodi se u saopštenju.

“Ukoliko već želi da govori o proteranim građanima Agim Bahtiri je danas trebao da predstavi plan o povratku proteranih Srba iz južnog dela Kosovske Mitrovice u kome od nekadašnjih više hiljada danas živi samo jedan sveštenik, i to pod svakodnevnim nadzorom policije” dodaje se.

“Srpska lista javno poziva međunarodne predstavnike da izađu ispod svojih staklenih zvona i reaguju na ovakve izjave, jer je njihova tolerancija i ćutanje na ovakve najave su nedopustive jer izazivaju bespotrebne ali opasne tenzije među građanima” stoji u saopštenju.

“Srpska lista je spremna da razgovara sa svim predstavnicima Albanaca jer je to naša obaveza prema građanima koji su nas podržali na izborima, kako bi štitili prava građana, ali nas ovakve pretnje nisu i neće uplašiti” zaključuje se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMRakićBahtiri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva