:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2019   20:18

0

799

Rakić povodom današnjeg incidenta: Kukavički napad koji je nedopustiv, protivzakonit i sraman

"Kukavički napad na maloletnog dečaka D.B.  srpske nacionalnosti od strane grupe huligana albanske nacionalnosti, koji su u severni deo Kosovske Mitrovice došli iz južnog dela grada je apsolutno nedopustiv, protivzakonit i sraman", rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić povodom današnjeg incidenta kod mosta na Ibru.

"U ime opštine Severna Mitrovica i svih građana svih nacionalnosti, koji u miru žive u našoj opštini zahtevam od nadležnih organa da najhitnije identifikuju, pronađu i liše slobode vinovnike ovog kukavičkog čina, čime ćemo poslati jasnu poruku da se nasilje nad našim građanima neće i ne sme tolerisati", naveo je Rakić.

Glavni gradski most na Ibru je prostor koji je pod nadzorom policije i KFOR te je Rakić pozvao i njih da rade svoj posao, a ne da nemo posmatraju ovakve događaje.

Ugrožavanje bezbednosti dece, kako je rekao, je neprihvatljivo i neće biti tolerisano, a ugrožavanje bezbednosti dece i svih građana je razlog za pozivanje na odgovornost onih koji svoj posao nisu uradili kako treba. 

Rakić je pozvao građane na uzdržanost i oprez u narednom periodu. 

"Činjenica je da predstojeći izbori i antisrpska histerija albanskih političara iz Prištine je nesumnjivo razlog ovog, ali i serije drugih incidenata u prethodnom periodu na Kosovu i Metohiji, na koji, nažalost, međunarodni predstavnici nijedno do sada nisu reagovali", zaključio je Rakić.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMRakićizboden mladić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva