:

:

TV Most

Foto: FoNet

clock

Januar 05, 2020   13:44

0

202

Rakić: Srpski narod u Vučiću kao ujedinitelju nalazi sebi zaštitu

"U predvorje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića srpski narod se suočava sa velikim izazovima i potrebom da po ko zna koji put moramo svedočiti i štititi svoju veru, ime i prezime, te zaštititi svoj identitet", naveo je u saopštenju predsednik Srpske liste Goran Rakić.

"Za razliku od nekih prethodnih vremena zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću srpski narod, ma gde se nalazio, u njemu kao predsedniku, svojoj Srbiji i svom Beogradu ima mesto utehe i zaštite od svih nasrtaja kojima smo kao narod izloženi, jer je njegova politika osnov koji ujedinjuje Srbe bez obzira na granice koje su nam nametnute", ocenio je Rakić.

Rakić je naglasio da su "Srbi na Kosovu i Metohiji ujedinjeni oko politike predsednika Aleksandra Vučića i okupljeni u Srpskoj listi uspeli da svojim jedinstvom postanu bedem odbrane nacionalnih interesa. Zato smo najpozvaniji da danas pružimo punu podršku predsedniku Vučiću u zaštiti interesa svakog Srbina ma gde živeo mudrom i odgovornom politikom, ali i da pozovemo svu našu braću u Crnoj Gori da ostanu čvrsti, jedinstveni i složni u odbrani naših svetinja, od Ostroga, do Morače, Savine i svih zadužbina naše Srpske pravoslavne crkve".

"Nema sumnje da jačanje naše otadžbine neće blagonaklono gledati neprijatelji srpskog naroda, ni njihove sluge oko nas, koje se ne srame da u ovom trenutku stanu uz Judu Iskariotskog, protiv svog naroda, svoje Srbije i svoje srpske crkve, ali je odgovornost na svakom Srbinu da bude spreman da štiti svoja individualna i kolektivna prava. Nećemo nikada tražiti tuđe, ali nećemo biti spremni da damo svoje", zaključio je Rakić u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMRakić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva