:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2021   22:02

0

169

Rakić: Ubedljiva pobeda Srpske liste kojom srpski narod sa KiM čestita Dan državnosti

Predesednik Srpske liste Goran Rakić je večeras na konferenciji za novinare saopštio da je Srpska lista ubedljivo pobedila i osvojila svih 10 poslaničkih mandata. 

"Pobedilo je srpsko jedinstvo! Ubedljiva pobeda Srpske liste,kojom srpski narod sa Kosova i Metohije čestita svim Srbima Dan državnosti", rekao je Rakić.

Srpska lista osvojila je na vanrednim parlamentarnim izborima svih 10 poslaničkih mesta predviđenih za srpsku zajednicu na KiM. U Severnoj Mitrovici Srpska lista je  osvojila 99,1 odsto glasova, a  Trajković, Rašić i Petković ukupno 0,9%.

"Ovi izbori su zbog pandemije održani u posebnim okolnostima, zbog pandemije i zbog sijaset trikova kojima je Priština želela da umanji snagu srpskog naroda i snagu Srpske liste da se u institucijama u Prištini bori za svoj narod. Jedinstvom i slogom smo osujetili te njihove namere. Želim da zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije i direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću", rekao je Rakić.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Miljan Ranđelović je zahvalio srpskom narodu na KiM što su i ovoga puta podržali predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu.

"Srpska lista je na ovim izborima odnela ubedljivu pobedu i od mogućih 10 mandata, očekujemo da osvoji svih 10 madata. Zahvaljujemo našem narodu zbog toga što je prepoznao šta nude i šta su uradili oni, a šta smo uradili mi i šta nudimo mi. Njihov rezultat na izborima je statistička greška", poručio je Ranđelović.

Ranđelović je poručio da predsednik Vučić, Vlada Srbije i Kancelarija za KiM dugo rade na tome da Srbi na KiM budu "uspešni, jedinstveni, hrabri i da prave rezultate kao danas".

"Dugo godina smo sanjali san koji je večeras postao stvarnost svih nas. Srbija nema drugi narod, ni Srbi drugi državu sem Srbije. Nastavljamo našu politiku jer odavde nema nazad", poručio je Ranđelović.

Izvor: TV Most

Goran RakićSrpskla listaizboriKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva