:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2022   15:47

0

340

Rakić zakazao hitnu sednicu predstavnika svih kosovskih institucija na severu KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ocenio je da je najnovija odluka Prištine kojom je suspendovan direktor Regionalne direkcije Sever Nenad Đurić suspendovan sramna, nelegalna i antisrpska.

"Imajući u vidu najnoviju sramnu, nelegalnu i antisrpsku odluku Prištine kojom je suspendovan  direktor Regionalne direkcije Sever gospodin Nenad Đurić jer je odbio da svojim sugrađanima izdaje opomene jer poseduju legalne KM registarske oznake, a što su rukovodstvo Srpske liste i svi gradonačelnici sa severa juče pozdravili i podržali, želim da obavestim javnost da sam za subotu zakazao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije na kome ću im predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu, počev od mene lično, pa  i iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa", saopštio je Goran Rakić.

Rakić je naveo da je potrebno da, zbog pritisaka kojima je izložen naš narod i svi ponosni Srbi koji ne pristaju da budu dekor Prištine, u saradnji sa našom državom Srbijom jačamo i gradimo srpske institucije na ovim prostorima. 

Rakić je podsetio da su Nenada Đurića, su na poziciju direktora  Regionalne direkcije Sever birali Srbi i četiri gradonačelnika sa severa, i Priština nema, kako je naveo, nikakvo pravo da preduzima bilo kakve sankcije prema njemu. 

"Svi mi smo u kosovske institucije ušli jer je to bio deo Briselskog sporazuma, imajući u vidu da Priština ne poštuje potpisano, jasno je da mi nemamo šta da tražimo u tim institucijama jer je očigledno da Priština bez ikakvih posledica krši svaki od potpisanih sporazuma", stoji u saopštenju Rakića.

Rakić je poručio da politički predstavnici srpskog naroda, neće  dozvoliti da, dok se napadaju Srbi, srpski narod  nemo posmatra kako Priština sprovodi teror nad našim građanima.


 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMRakićNenad Đurićkosovska policijakosovske institucije na severu KiMsuspenzija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva