:

:

TV Most

clock

Avgust 16, 2019   8:32

0

123

Rakočević za RTS: Momci su pod stresom, pametno su postupili

Mladi košarkaši Srbije sinoć su napadnuti u Udinama od strane muškarca, za kojeg se sumnja da je albanske nacionalnosti. On je uzvikivao da je Kosovo Albanija, a ne Srbija, a zatim ih jurio nožem. Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević rekao je za RTS da su momci pametno postupili time što nisu ulazili u konflikt.

Nakon incidenta u Udinama reagovao je gradonačelnik tog grada, poslao je karabinjere, inspektora i advokata, rekao je Igor Rakočević za RTS.

"Bilo je to jako neprijatno iskustvo, mladići su pod stresom. Sreća pa su bili pametni i nisu ulazili u konflikt, već su se povukli i otišli u hotel", rekao je Rakočević.

Da podsetimo, mladi reprezentativci Srbije su imali dan pauze na Evropskom prvenstvu U16, pa su otišli da prošetaju.

Pred njih se isprečio muškarac na biciklu i govorio da Kosovo nije Srbija, već Albanija. Košarkaši su mu pokazali rukom da se skloni, pa je on počeo da ih provocira, a zatim sišao s bicikla i počeo da ih juri. Mladi reprezentativci su tada otrčali u hotel.

Igor Rakočević je istakao da su, pored tog incidenta, imali i problem sa samom organizacijom, Fibom, sudijama.

"Drastično smo oštećeni, oteto nam je Svetsko prvenstvo, ali i zlatna medalja", rekao je Rakočević, komentarišući jučerašnji meč protiv Španije, koji je Srbija izgubila sa 71:72.

Reprezentacija Srbije će se u nastavku šampionata boriti za plasman od petog do osmog mesta.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva