:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2019   18:55

0

105

Rama: Dijalog može, o odlaganju izbora nama pregovora

 Albanski premijer Edi Rama ponovo je danas pozvao opoziciju na dijalog, ali i poručio da o održavanju lokalnih izbora, zakazanih za 30. jun, neće biti pregovora.

Rama je, na sednici parlamenta, rekao da mogućnost dijaloga o aktuelnoj političkoj krizi još postoji, ali da ustav zemlje mora da se poštuje i da je u skladu s ustavom određen datum održavanja lokalnih izbora.

Izveštaj Evropske komisije o Albaniji, prema rečima Rame, pokazuje šta bi opozicione stranke trebalo da urade, umesto onoga što sad rade, prenosi portal a1on.

„Ostajemo rešeni da podstaknemo proces dijaloga sa opozicijom, ali nismo spremni da pregovaramo o Ustavu…Spremni smo za dijalog, ali nikada nećemo razgovarati o legitimnosti i dužnosti ovog parlamenta“, istakao je Rama.

Sa druge strane, ujedinjena albanska opozicija predvođena Demokratskom partijom Ljuljzima Baše ne odustaje od zahteva za ostavku Rame i formiranja prelazne vlade, koja će, kako kažu, sprovesti „slobodne i demokratske izbore“.

„Oko odlaska Edija Rame nema pregovora. Nećemo odstupiti ni korak od našeg pokreta za slobodu i demokratiju“, rekao je Baša, pozivajući građane na sedmi po redu protest u nedelju u 19 sati.

Dan ranije, u subotu, miting će održati vladajuća koalicija „Alijansa za evropsku Albaniju, predvođena Socijalističkom partijom Edija Rame, čime će ozvaničniti početak kampanje.

Izvor: Танјуг

Ramadijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva