:

:

TV Most

Foto: velkaton.ba

clock

Januar 24, 2020   13:45

0

87

Rama: Haradinaj pušku zamenio klevetom

Premijer Albanije, Edi Rama, poručio je odlazećem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju da će ponovljene klevete i optužbe na njegov račun, a u vezi sa podelom Kosova, morati da dokaže na sudu.

"Istina je da sam hteo da podelim Kosovo onoliko koliko je Ramuš hteo da odvoji princa Harija od kraljevske porodice! Ukratko, dojučerašnji komandant OVK Ramuš Haradinaj imao je moje zasluženo poštovanje zbog svega što je učinio za slobodu Kosova...", naveo je Rama i dodao da je Haradinajeva politika, kako kaže, "nanela štetu Kosovu i Srbiji dala prednost u međunarodnoj areni".

Rama, koji je već podneo tužbu protiv odlazećeg kosovskog premijera, za albanski Top Čenel je rekao da je Haradinaj "pušku zamenio klevetom".

Poručio je da ne može da se spušta na nivo Haradinaja, koji je, kako kaže, od one vrste političara koji ne poštuju reč, istinu ili javnost.

Prirodno je, dodao je, da se od klevete koje su na štetu nečijeg dostojanstva treba braniti na sudu, posebno ako se one ponavljaju u javnosti.

Albanski premijer je rekao da Haradinaj zapravo pokušava da manipuliše javnim mišljenjem neprimerenim izmišljotinama.

Voleo bi, kaže, ako njegova tužba protiv Haradinaja otvorila oči bar nekim političarima koji su "postali plen političke i medijske blokade između Prištine i Tirane"

Izvor: Танјуг

KiMRamaHaradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva