:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2021   19:13

0

122

Rama: Neka osećaju sramotu oni koji su ovo radili

Albanski Premijer Edi Rama reagovao je večeras na Fejsbuku na proteste povodom održavanja samita u okviru inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Tiranu, kao i na optužbe na toj društvenoj mreži zbog isticanja zastave Srbije na ulicama.

Rama je objasnio da su zastave deo diplomatskog protokola i dodao da je i tokom njegove posete Beogradu glavni grad Srbije bio pun albanskih zastava, a da su oni koji su zapalili albansku zastavu uhapšeni.

Rekao je da nije bio heroj kada je u Beogradu tražio priznanje samoproklamovane nezavisnosti Kosova, ali da ni sada nije izdajnik već jednostavno premijer Albanije.

"Sramotu neka osećaju oni koji su ovo radili, a ne ja i moja vlada koji imamo podršku Albanaca da radimo, razvijamo se, a koji trpimo blaćenje od prevaziđenih predstavnika albanske politike", naveo je Rama povodom protesta koje je organizovao bivši albanski premijer Salji Beriša.

On je istakao da Otvoreni Balkan nije samo budućnost dece celog regiona, već i strateški interes Albanije i čitavog albanskog naroda.

Izvor: Танјуг

RamaTiranaprotestiOtvoreni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva