:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 15, 2019   8:48

0

153

Rama: Ohrabrujemo sporazum, on vodi ujedinjenju Albanije i Kosova

Albanija ohrabruje postizanje finalnog sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa Kosovom, izjavio je albanski premijer Edi Rama.

Rama je u emisiji "Slobodna zona" prištinske TV govorio o konačnom sporazumu i tom prilikom, kako prenosi Zeri onlajn, rekao da Tirana ohrabruje njegovo postizanje, što podržavaju SAD i Evropska unija, a koji će omogućiti ujedinjenje Albanije i Kosova.

"Moj stav je da je konačni sporazum između Srbije i Kosova koji će rezultirati priznavanjem Kosova i konačnog odvajanja od istorije sa Srbijom, priznat i garantovan od Sjedinjenih Država i Evropske unije, sporazum koji želimo", rekao je Rama.

Mi, kazao je Rama, nismo tu da bismo delili lekcije ni SAD, niti Nemačkoj, mi nismo tu da, kako je rekao, "dižemo nos" i govorimo Kosovu šta treba da radi". 

"Mi smo tu da bismo podržali sporazum i ja sam tu da bih snažno podržao sporazum koji podržavaju oni koji su udahnuli Kosovu slobodu i demokratiju. Kosovo nije oslobodio (predsednk Albanije) Iljir Meta, već oni koji danas imaju prava i zadatke, SAD i EU, da podstaknu dve strane na konačni sporazum i da se na osnovu njega ujedini Albanija sa Kosovom", rekao je albanski premijer i upitao: "Da li to shvatate ili ne? S kim ja ovde govorim, s kim?".

Izvor: Танјуг

AlbanijaEdi Rama
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva