:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 26, 2019   10:38

0

263

Rama: Opozicija se poigrava sa sudbinom Albanije

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da se opozicija u Albaniji "poigrava" sa sudbinom te zemlje, i ocenio njen poziv na bojkot lokalnih izbora 30. juna kao antinacionalni plan u smeru blokiranja učlanjenja u EU, prenosi danas portal a1on.

 

Rama je na izbornom mitingu u severnom albanskom gradu Tropoja rekao da opozicija "vrišti" jer sa plaši pravde, koja treba da važi za svakoga kada se budu otvorili pregovori sa Evropskom unijom.

"Oni vrište od straha, osećaju veliki strah od otvaranja pregovora sa EU, jer otvaranjem pregovora sa EU započinje novo poglavlje“, kazao je albanski premijer.

Komentarišući odnose s predsednikom Albanije Ilirom Metom, on je rekao da je "Meta preduzeo institucionalno nasilje, i bacao molotovljeve koktele na institucije, Ameriku i Evropu".

Rama je u Tropoji bio dočekan protestom, došlo je do sukoba između demonstranata i policije. Prema navodima medija, o bezbednosti tokom boravka premijera u tom gradu bilo je angažovano preko hiljadu policajaca. 

Osim u Tropoji, Rama je održao izborni miting i u Kuksu.

Albanski Izborni kolegijum pre dva dana nije uvažio odluku predsednika Ilira Mete o odlaganju lokalnih izbora u toj zemlji, te je potvrdio odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora koji su prvobitno bili zakazani za 30. juna.

Politička i institucionalna kriza u zemlji se produbila kada je albanski predsednik Ilir Meta odlučio da odloži izborni proces, rekavši da neće dozvoliti održavanje izbora bez opozicije, i izražio strahovanje o potencijalnim građanskim sukobima usled masovnih protesta opozicije.

Izvor: T a n j u g

RamaMetaAlbanijaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva