:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 17, 2019   13:44

0

165

Rama optužio Haradinaja da laže

Albanski premijer Edi Rama, u intervjuu za TV Klan iz Tirane, komentiraso je medijske izvještaje o navodnom sukobu sa kosovskim kolegom Ramušem Haradinajem tokom sastanka lidera zapadnog Balkana u Berlinu prošlog meseca, prenosi Gazeta Ekspres.

Edi Rama je rekao da je Haradinaj lagao kada je javno izjavio da ga je albanski premijer zamolio da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

"Nažalost, Ramuš je lagao jer mu nisam tražio da ukine takse, već je zamoljen samo da ih suspenduje, kako bi se pružila šansa dijalogu u koji bi se direktno uključili predsednik Makorn i kancelarka Merkel. Rekao sam mu da je to dobar predlog i da bi trebalo da ga prihvati", izjavio je Rama.

Albanski premijer je naveo da od prvog dana podržava odluku kosovske vlada o uvođenju taksi.

"Ne kao trgovinsku meru, jer je protiv svih pravila, ali sam je branio na svakom sastanku sa našim partnerima, govoreći da je uvođenje taksi očajnički poziv Kosova kako bi se čuje da smo ovde i da smo za dijalog, ali ne dobijamo ništa zauzvrat, dok Srbija otvara nova poglavlja o pridruživanju EU", zaključio je Rama, prenosi Gazeta Ekspres.

Izvor: RTS, Gazeta expres

Edi RamaHaradinajKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva