:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Maj 21, 2020   17:03

0

225

Rama: Otvorićemo sve granice do kraja maja

Albanski premijer Edi Rama danas je najavio potpuno otvaranje granice Albanije do kraja maja, dodajući da ta zemlja počinje sa pripremama za turističku sezonu, prenosi portal Plusinfo.

U toku meseca maja naša zemlja će biti potpuno otvorena. Albanske granice će biti otvorene. Počećemo da se pripremamo za turističku sezonu”, rekao je Rama u albanskoj skupštini tokom današnje plenarne sednice.

On takođe nije odbacio mogućnost za drugi talas pandemije virusa Covid-19.

“Moguć je i drugi talas pandemije, a ukoliko se to dogodi on će biti teži nego prvi. Moraćemo da se suočimo sa ozbiljnošću”, dodao je Rama.

Prošlog ponedeljka u Albaniji je započela druga faza olakšavajućih mera, koji nalažu, nakon dva meseca, otvaranje barova, restorana, kafića, muzeja i biblioteka.

U 56 od ukupno 61 opština u toj zemlji, koji se nazivaju zelene zone, u celosti je ukinut policijski čas, dok je u ostalim pet, crvenim zonama, Tirana, Drač, Skadar, Kruja i Kurbin policijski čas traje i dalje od 21 do 5 časova.

Takođe još je na snazi zabrana javnog prevoza, održavanje sportskih i kulturnih događaja, a zatvoreni su i dalje kopnene i vazdušne granice za kretanje građana.

Inače, albanska vlada je 24. marta proglasila vanredno stanje u trajanju od 30 dana na celoj teritoriji te zemlje, dok je kasnije albanski parlament istu vladinu odluku produžio do 23. juna.

Izvor: Танјуг

Albanijakoronavirusotvaranje granicaRama
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva