:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Septembar 27, 2021   12:29

0

124

Rama u Prištini: Umesto da prizna Kosovo, Srbija izvodi teatralne manevre

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas u Prištini da "Srbija izvodi teatralne manevre na severu Kosova".

Na konferenciji za novinare posle sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem Rama je ocenio da "nema sumnje da je na prvom mestu i pre svega Srbija ta koja mora da prizna ovu nepovratnu realnost".

"Zaista je žalosno to što smo umesto konkretnog napretka dijaloga ka uzajamnom priznanju i konačnom oslobađanju od prošlosti, danas svedoci teatralnih vojnih manevara Srbije na granici sa suverenom državom Kosovo", rekao je Rama, prenosi Gazeta ekspres.

Ocenio je da "ti manevri" ne štite Srbe na severu Kosova i Metohije, kao i da oni "nisu ugroženi".

"Ti manevri zapravo ne štite građane, kako tvrdi zvanično rukovodstvo Beograda, čak ni neki duhovi poraženih vojnih generala na bojnom polju pre više od 20 godina, koji su izgleda izašli iz groba, tvrdeći da se štiti integritet i bezbednost građana Srbije na Kosovu", izjavio je Rama.

Albanski premijer Edi Rama boravi danas na Kosovu gde će, kako je najavljeno sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija razgovarati o napetostima na severu Kosova i Metohije, ali i o inicijativi Otvoreni Balkan.

Prištinski mediji prenose da nije u planu sastanak premijera Albanije sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, niti sa predsednikom parlamenta Glaukom Konjufcom.

Izvor: RTV, T a n j u g

Edi RamaKiMdijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva