:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2020   17:05

0

53

Rama, Zaev i Vučić pozivaju Prištinu u "mini Šengen"

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da bi tzv. Kosovo trebalo da se pridruži regionalnoj inicijativi "mini Šengen", prenosi TV Kljan Kosova.

Regionalnu inicijativu predvode Severna Makedonija, Srbija i Albanija.

Zaev je istakao je da treba unaprediti širu regionalnu saradnju, što će biti povod da se sledećeg petka (30.oktobra) sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i albanskim premijerom Edije Ramom, i uputi poziv tzv. Kosovu da se pridruži inicijativi "mini-Šengen".

"U mojoj zemlji se kaže da ne biramo komšije, ali oni su prvi koji će priskočiti u pomoć. Zbog toga očekujemo da se Kosovo pridruži regionalnoj inicijativi koju vode Severna Makedonija, Srbija i Albanija, kako bi njen inkluzivni karakter bio prioritet za region, bez obzira na otvorena politička pitanja", rekao je Zajev.

Dodao je da će u početku "pomoći građanima da primene četiri slobode na Zapadnom Balkanu kao u zemljama EU".

Zaev je rekao da će, s obzirom da su tzv. Kosovo i Severna Makedonija geografski bliski i imaju veoma dobre trgovinske odnose, intenzivirati infrastrukturne investicije radi daljeg međusobnog povezivanja.

"Naše ekonomije usmerene su jedna na drugu, radi daljeg unapređenja ekonomske saradnje. Na našoj strani se priprema autoput Skoplje-Blace i ovo je dokaz naše iskrene posvećenosti. Veliki korak učinjen je otvaranjem graničnog prelaza u Belanovcu", rekao je Zaev.

Izvor: B92/Kosovo online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?