:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 27, 2019   10:38

0

200

Rama zahvalio Srbiji na pomoći nakon zemljotresa

Albanski premijer Edi Rama je na vanrednoj sednici vlade zahvalio svim zvaničnicima zemalja regiona, Evropa i sveta koji su uputili pomoć Albaniji nakon katastrofalnog zemljotresa, ali i svima onima koji su porukama saosećali sa narodom i izrazili saučešća.

 

Edi Rama je posebno zahvalio Albancima sa kosovske teritorije i cele dijaspore.

"Želeo bih da zahvalim kabinetu nemačke kancelarke, predsedniku Srbije koji je, kao i svi drugi, izrazio spremnost i poslao specijalnu misiju, zatim premeju Hrvatske i svim prijateljima iz (nemačke) CDU, koji ne samo da su poslali impresivnu seriju poruka, već su okupljeni u većoj poslaničkoj grupi Bundestaga izrazili spremnost da učine sve da pomognu", rekao je Rama, preneli su albanski mediji.

Rama je zahvalio i vlastima i medijima Italije, koji su takođe uputili veći deo poruka u kojima su izrazili spremnost da se uključe u bilo koji proces pomoći i solidarnosti.

Posebo je zahvalio specijalizovanim timovima Prištine, za koje je rekao da su stigli prvi u Albaniju i izačajno doprineli svojim kapacitetima na spašavanju ljudi.

Napomenuo je i da je na veb stranici vlade otvorena platforma putem koje se može donerati pomoć porodicama.

Najmanje 27 osoba je poginulo i više od 600 je povređeno u razornom zemljotresu, jačine 6,4 jedinice Rihterove skale, koji je juče pogodio okolinu Drača.

Izvor: RTS

Edi RamazemljotresSrbijaspasilačke ekipeAlbanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva