:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2019   18:07

0

204

Rama započeo kampanju, opozicija nastavlja sa protestima

Vladajuća Socijalistička partija premijera Edija Rame u Albaniji koja predvodi izbornu koaliciju „Alijansa za evropsku Albaniju“ danas je započela izbornu kampanju za lokalne izbore u toj zemlji koji bi trebalo da se održe 30. juna uprkos bojkotu opozicije, prenosi portal a1on.

Izborni miting je održan u velikoj sali Olimpijskog parka u Tirani u 16 časova, gde se obratio albanski premijer Edi Rama koji je predstavio kandidate za gradonačelnike u 61 opštini.

Zbog bojkota ovih izbora od strane „ujedinjene opozicije“ u Albaniji čak u 35 opština na glasačkom lističu za gradonačelnik ima samo jedan kandidat iz vladajuće koalicije.

U drugih 26 opština u trci za gradonačelnika pored kandidata vladajuće koalicije, učestvuju i kandidati nedavno registrovane stranke Demokratsko ubeđenje (17), sedam nezavisnih kandidata, po jednog kandidata imaju koalicija „Nada za promene“, makedonska stranka „Makedonska alijansa za evropsku integraciju“, grčka partija „Meta“, Komunistička stranka, Konzervativna stranka i partija „Novi demokratski duh“.

Sa druge strane, ujedinjena opozicija predvođena Demokratskom partijom Ljuljzima Baše odbija dijalog sa vlastima i ne odustaje od zahteva za odlaganje izbora, odlaska premijera Edija Rame, i formiranje prelazne vlade. Oni su za sutra zakazali sedmi po redu „nacionalni protest“ ispred zgrade vlade u Tirani.

Ujedinjena opozicija već nekoliko meseci protestuje na ulicama Tirane. Oni su odbacili svoje poslaničke mandate, napustili rad albanskog parlamenta i najavili sve radikalnije mere do podnošenja ostavke aktuelnog premijera Edija Rame.

Izvor: Танјуг

AlbanijaRamakampanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva