:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 29, 2019   18:37

0

164

Rama želi Kosovo u NATO-u

Premijer Albanije Edi Rama smatra da je uključivanje Prištine u NATO neophodno i da će predstavljati dodatni kapital za taj vojni savez u preuzimanju potpune bezbednosne kontrole.

Edi Rama je na ceremoniji povodom obeležavanja desetogodišnjice članstva Albanije u NATO-u rekao da Tirana čvrsto veruje da je integracija Kosova u NATO nužna ne samo za Kosovo i Balkan, već za celu evroatlantsku porodicu.

Na ceremoniji održanoj na Trgu Majke Tereze u glavnom gradu Albanije, Rama je rekao da je Balkan u periodu mira i pomirenja zahvaljujući NATO-u.

Ocenio je da, nakon više od 100 godina neprekidnog rata i sukoba, region zahvaljujući NATO-u, uživa u periodu mira, pomirenja i saradnje. Albanski premijer je rekao da danas stoje na istoj strani protiv novih neprijatelja, prenela je prištinska Koha.

Rama je takođe pomenuo izgradnju NATO baze u Kučovi, za koju je rekao da će biti jedna od najsavremenijih i najvećih baza u regionu.

"Na desetogodišnjicu članstva naše zemlje u NATO-u, što se u stvari poklapa sa 20. godišnjicom bliske saradnje tokom rata za oslobođenje Kosova, Albanija se priprema da pokrene važan posao izgradnje NATO baze u Kučovi, koja će biti jedna od najmodernijih i najvećih NATO baza u regionu. Ova činjenica je simbol ovog jubileja", zaključio je Rama.

Izvor: RTS

KosovoEdi RamaNATO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva