:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2020   15:45

0

159

Ramosaj: Izgradićemo put na bilo koji način

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj obratio se predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju, predsednici skupštine Vjosi Osmani i premijeru Avdulahu Hotiju povodom spora oko manastira Dečani, a nakon obustave radova na putu za Plav, prenosi Gazeta Ekspres.

Ramostaj je u pismu obavestio nadležne da će put Dečani-Plav biti izgrađen na bilo koji način, prenosi Kosovo onlajn.

Ocenio je da se u Opštini Dečane sakupilo mnogo nepravde, koja je, kaže, katastrofa za grad i u suprotnosti je sa razvojnim konceptima.

On je naveo zakonske akte koje je donela skupština, a među njima su i zabrana izgradnja puta Dečane-Plav koji se nalazi u posebno zaštićenom području, kao i sporazum o izgradnji zaobilaznice iz 2014. godine. Osim ta dva akta Ramosaj je pomenuo i Zakon o nacionalnom parku, kao i odluku suda kojom se 24 hektara zemlje preduzeća Ilirija i Apliko vraćaju manastiru Dečani.

Ramosaj je nabrojao 15 predloga koji će, prema njegovom mišljenju, dovesti do rešavanja problema.

On je, između ostalog, predložio da Opštini Dečane bude dozvoljeno da izgradi put u okviru pet kilometara Specijalne zone sa standardnim parametrima, kao i da Zakon o nacionalnom parku bude izmenjen.

Među predlozima je naveo i rešavanje modaliteta odlaska KFOR-a i prenošenja poslova obezbeđivanja manastira na kosovsku policiju.

Izvor: T a n j u g

DečanimanastirputDečani-PlavBaškim RamosajVisoki Dečani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva