:

:

TV Most

Foto: Eparhija raško prizrenska

clock

Avgust 18, 2020   14:01

0

170

Ramosaj: Nastavljeni radovi na putu Dečani-Plav

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj izjavio je da su radovi na putu Dečani-Plav nastavljeni juče i da su u toku, nakon što su obustavljeni tokom vikenda.

 

"Radovi su počeli juče i nastavljaju se danas", rekao je Ramosaj prištinskim medijima, dodajući da nije razgovarao sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem.

"Još nisam imao komunikaciju danas, ali očekujem da ću se sa njim sastati sutra ako se pokaže da je negativan", rekao je Ramosaj.

Kosovski premijer danas treba da okonča dvonedeljnu izolaciju pošto se pokazalo da nije više pozitivan na koronavirus.

U subotu se zauzeo za prekid gradnje na putu kroz zaštićenu zonu, sve dok se ne pronađe zakonsko rešenje na terenu.

Monasi pravoslavnog manastira Visoki Dečani, Eparhija raško-prizrenska, vlasti u Beogradu negodovali su zbog gradnje puta u delu koji prolazi kroz zaštićeni zonu manastira, osiguranu zakonom usvojenim u kosovskoj skupštini.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je ranije da bi zaobilazni put oko specijalne zaštićene zone manastira Visoki Dečani omogućio nastavak radova na auto-putu Dečani-Plav.

Iguman Sava Janjić je na svom Fejsbuk nalogu predstavio mapu obilaznice oko manastira koja bi, prema prvobitno usvojenim planu, omogućila nesmetanu gradnju puta Dečani-Plav.

Janjić je naveo da su taj plan još 2014. godine podržali međunarodni predstavnici i tadašnji premijer, a sada kosovski predsednik Hašim Tači.

"Zaobilaznica oko zaštićene zone manastira omogućila bi normalan nastavak radova na magistralnom putu Dečani-Plav. Lokalni put kroz zaštitnu zonu imao bi poseban karakter, uz ograničenja teškog saobraćaja, brzine i odgovarajuće širine", istakao je Janjić.

Ukazao je da je to jedino rešenje u okviru postojećeg Zakona o specijalnim zaštitnim zonama.

Izvor: RTS

KiMVisoki Dečaniradovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva