:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Maj 31, 2020   16:51

0

167

Rampa za robu iz centralne Srbije

Nakon odluke odlazeće Vlade Aljbina Kurtija kosovska policija i carina ne dozvoljavaju ulazak kamiona sa robom iz centralne Srbije, zbog kako je saopšteno u deklaraciji nije naznačeno da je upućena u tzv. “Republiku Kosovo”.

Kako RTV Gračanica saznaje preko administravnog prelaza Merdare u južnu srpsku pokrajinu nije ušao nijedan kaomion  sa robom iz centralne Srbije, od jučerašnjeg uvođenja reciprociteta. Izuzetak su imali samo kamioni koji prevoze robu iz drugih zemalja, i oni koji su u tranzitu, tačnije prevoze robu ka Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Prevoznik iz Čačka Miodrag Bojović kaže da nema više kamiona na administrativnom prelazu koji dovoze robu iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju zbog uvedenog reciprociteta.

“Vršim prevoz robe iz Poljske za Albaniju, i mi nemamo nikakvih problema na prelazu. Čekamo samo proveru, a kolege koje su trebale da dovezu robu na KiM morale su da se vrate zbog novih mera koje su već počele da se primenjuju,” rekao je prevoznik Bojović.

Poznavaoci političkih prilika na Kosovu i Metohiji ovaj potez odlazeće Kurtijeve Vlade tumače kao pridobijanje glasača, prilikom, kako oni smatraju skore nove raspodele karata na ovdašnjoj političkoj sceni, ali i ako prebacivanje “vrućeg krompira” na novu kosovsku Vladu koja će po svemu sudeći ovu uredbu morati brzo da ukloni.

Izvor: RTV Gračanica

KiMMerdaremere reciprociteta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva