:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 22, 2019   14:00

0

265

Raška: Otvorena fabrika za proizvodnju radne zaštitne odeće

Fabrika za proizvodnju radne zaštitne opreme, opreme za vojsku i policiju, korporativnih uniformi, kao i lake konfekcije „Lus s Protect“, otvorena je danas u Raški, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Svečanom otvaranju prisustvuju i ministar finansija Siniša Mali, direktor BIA Bratislav Gašić, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Saed al Dhahri, predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.

Kako kažu u kompaniji, fabrika trenutno zapošljava 120 radnika, a plan je da u naredna tri meseca bude zaposleno jos 100 ljudi, da ih u neredne tri godine bude 550, a u narednih pet 750 zaposlenih.

Dodaju da je u fabriku, koja će deo proizvoda plasirati i na stranim tržištima, do sada je uloženo dva miliona evra, a planirano je da ulaganja u naredne tri godine dostignu pet miliona.
Fabrika je otvorena bez novčanih podsticaja države Srbije.

Prethodno, predsednik je u Raški razgovarao sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Takođe, posetio je i Vrnjačku banju, Kraljevo i Bogutovačku banju, a sledi poseta Tutinu.

Predsednik će posetu Raškom okrugu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, završiti u Kraljevu, gde će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma „Morava“ za civilni i vojni saobraćaj i, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti se građanima.

Izvor: Танјуг

VučićBudućnost SrbijeRaškaotvorena fabrika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva