:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Februar 01, 2022   17:12

0

172

Raspisani konkursi za RV i PVO, ministar pozvao mlade da postanu deo elitnog plavog stroja Vojske Srbije (foto)

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za slušaoce Kursa za rezervne oficire Vojske Srbije roda avijacije, kao i prijem podoficira u Ratno vazduhoplovstvo i PVO. Ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je mlade da iskoriste priliku i postanu deo elitnog plavog stroja Vojske Srbije.

"Budućim oficirima avijacije i podoficirima RV i PVO pružamo mogućnost da rade sa najsavremenijim avionima i helikopterima, usavršavaju se, napreduju i pre svega služe našoj otadžbini", rekao je ministar Stefanović.

Na javni oglas za Kurs slušalaca za rezervne oficire mogu se javiti mladići i devojke, sa završenim osnovnim studijama, koji do kraja 2022. godine navršavaju 27 godina ili su mlađi, navodi se na sajtu Ministrastva odbrane.

Prijave se mogu podneti do 31. marta na portalu e-uprave i na šalterima "Pošte", kao i u nadležnim centrima Ministarstva odbrane - nekadašnjim vojnim odsecima, dok kandidati koji imaju boravište u inostranstvu to mogu učiniti u nadležnim diplomatsko - konzularnim predstavništvima Republike Srbije.

Svi kandidati, koji zadovolje uslove konkursa, upućuju se na selekciju, koja obuhvata psihološku i zdravstvenu procenu, kao i selektivnu padobransku i letačku obuku koja se realizuje u jedinicama Vojske Srbije. Izabrani kandidati počinju sa Kursom 1. septembra ove godine. Oni koji uspešno završe Kurs imaju mogućnost prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu oficira roda avijacije.

Takođe, Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije raspisala je i konkurs za prijem 89 podoficira u 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstva, 98. vazduhoplovnu brigadu i 126. brigadu vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja. 

Priliku da steknu prve podoficirske činove imaju kandidati do 40 godina starosti, koji ispunjavaju uslove konkursa i ostvare najbolje rezultate na selekciji.

U zavisnosti od formacijskog mesta, oni će raditi u Beogradu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu i drugim mestima u kojima su razmeštene jedinice RV i PVO. Na konkursu je najviše pozicija koje zahtevaju tehnička usmerenja stečena tokom četvorogodišnjih srednjih škola, a za pojedina formacijska mesta neophodna je vozačka dozvola "B" kategorije.

Kandidati koji budu imali najviše uspeha tokom selekcije, biće upućeni na šestomesečni kurs za podoficire u centre za obuku Vojske Srbije gde će sticati neophodna stručna znanja za poslove koji ih očekuju.

Polaznici koji uspešno završe obuku postaju kandidati za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme. 

Očekuje ih mnoštvo prilika za usavršavanje i napredovanje uz benificije koje u vidu stabilnih i redovnih primanja, rešavanja stambenog pitanja i vrhunske zdravstvene zaštite nudi profesionalna vojna služba, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Izvor: RTS

StefanovićMinistarstvo odbraneVojska SrbijeRV i PVOkonkurs
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva